Putin declară că avionul în care erau liderii Wagner s-a prăbușit din cauza unei grenade detonată în interior

1
282
Foto: Wikipedia

Preşedintele rus Vladimir Putin a declarat joi că au fost găsite bucăţi de grenade în cadavrele victimelor prăbuşirii din august a avionului liderului grupului de mercenari Wagner, Evgheni Prigojin, transmite AFP.

„Şeful Comisiei de anchetă mi-a transmis un raportat acum câteva zile. Fragmente de grenade au fost găsite în corpurile victimelor dezastrului aerian. Nu a existat niciun impact extern asupra avionului”, a afirmat preşedintele Putin, prezent la forumul internaţional Valdai care are loc la Soci.

Liderul grupului paramilitar Wagner a murit pe 23 august în urma prăbuşirii avionului său privat, care îl transporta de la Moscova la Sankt Petersburg alături de câţiva colaboratorii de-ai săi.

Evgheni Prigojin a căzut din graţie şi a fost considerat drept trădător de către preşedintele Vladimir Putin pentru că a orchestrat revolta din 23 iunie.

Ucraina şi Occidentul bănuiesc că prăbuşirea avionului a reprezentat o răzbunare din partea Kremlinului, teorie pe care Moscova o respinge.

Anchetatorii ruşi nu au spus dacă favorizează pista unui asasinat, a unei probleme tehnice sau a unei erori umane, iar singura anchetă deschisă până acum se referă la încălcări ale regulilor de siguranţă aeriană.

După rebeliunea liderului grupării Wagner, preşedintele Putin le-a dat mercenarilor săi posibilitatea de a alege să se alăture armatei, de a pleca în exil în Belarus sau de a reveni la viaţa civilă.

Conform preşedintelui rus,”câţiva mii de luptători” Wagner au semnat contracte de muncă cu Ministerul Apărării.

Sursa AGERPRES

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.