Putin s-a întâlnit cu Viktor Orban la Beijing: „Relațiile noastre cu multe țări europene sunt meținute și dezvoltate”

0
182

Dictatorul rus, Vladimir Putin, s-a întâlnit, marți, la Beijing, cu singurul său aliat din Uniunea Europeană, premierul ungar,Viktor Orban. Putin și Orban și-au reafirmat „angajamentul comun” pentru legături bilaterale strânse, în ciuda tensiunilor internaționale legate de războiul din Ucraina, relatează Reuters, potrivit digi24.ro.

„În ciuda faptului că în condițiile geopolitice de astăzi oportunitățile pentru menținerea contactelor și dezvoltării relațiilor sunt foarte limitate, în orice caz, ne aduce doar satisfacție faptul că relațiile noastre cu multe țări europene sunt meținute și dezvoltate. Una dintre aceste țări este Ungaria”, i-a spus dictatorul rus lui Orban.

Ungaria lui Orban este singura țară UE care mai cultivă relații strânse cu regimul criminal de la Kremlin și este văzută ca principal adversar față de o decizie ce trebuie luată în decembrie, legată de deschiderea negocierilor de aderare a Ucrainei la Uniunea Europeană. Pentru o astfel de decizie e nevoie de susținerea unanimă a celor 27 de membri.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.