Q Magazine: Nicușor Dan cere opinia judecătorilor care îl vor judeca definitiv

O adresă transmisă de Nicușor Dan, prezentată în exclusivitate de Q Magazine, prin care cere președintei Curții de Apel, Luminița Criștiu-Ninu, și Președintelui Secției a VIII-a de Contencios Administrativ, Georgian Davidoiu, de la aceeași instanță, consultanță juridică privind unele hotărâri ale primăriei pe care o conduce, arată analfabetismul funcțional al actualului primar general al Capitalei.

Mai mult decât atât, demonstrând că nu cunoaște nici măcar un elementar abc juridic, Nicușor Dan pune în pericol bucureștenii în numele cărora este ales să ia decizii.

Nicușor Dan a transmis în data de 15 martie o Solicitare de „ajutor instituțional”(???????!!!!) unei instanțe care, în mod normal, judecă în mod definitiv procese de contencios administrativ în care una dintre părți este Primăria Capitalei. Adică judecătorii care vor pronunța hotărâri definitive ar trebui să se antepronunțe și chiar să acorde consultanță juridică unei instituții din administrația publică.

Adresa întocmită de către primarul Municipiului București, prezentată în fascimil de Q Magazine, evidențiază pe de o parte o atitudine evidentă a acestuia de ignorare a dispozițiilor constituționale, iar pe de altă parte o tendință a acestuia de a implica instanțele de judecată în procesul decizional, invocând un imaginar „ajutor instituțional”.

Concret, ceea ce vrea Nicușor Dan este ca instanța de judecată să devină parte în posibilele litigii cu care instanțele de judecată vor fi sesizate urmare a adoptării unor hotărâri ale CGMB evident nelegale, prin care s-a hotărât suspendarea PUZ-urilor pentru sectoarele 2,3,4,5 și 6, dorind practic să obțină o antepronunțare din partea acestora.

URMĂREȘTE-NE PE

Articole similare

Noutati