„Rabla 2” începe de la 1 iulie. Câţi bani primesc proprietarii pentru maşini mai vechi de 15 ani

0
413
rabla

Programul Rabla 2 va începe de la 1 iulie și vizează casarea maşinilor mai vechi de 15 ani. Anunţul a fost făcut de către preşedintele Asociaţiei Municipiilor din România, Emil Boc.

Care este procedura pentru programul Rabla 2

Mașinile vor fi predate administrațiilor locale, iar proprietarii autovehiculelor vor primi o sumă de 3000 de lei. Jumătate din sumă este plătită de primărie, iar cealaltă jumătate este achitată de către Ministerul Mediului.

„Am discutat cu ministrul Mediului ca de la 1 iulie să intre în vigoare programul ‘Rabla 2’ (…). Suceava are deja un proiect pilot, Sfântu Gheorghe, de asemenea, îl derulează. În ce constă? Maşinile mai vechi de 15 ani să poată fi predate administraţiilor locale (…), vor primi pentru acea maşină mai veche de 15 ani 3.000 de lei. 1.500 de lei pune primăria, 1.500 de lei pune Agenţia Fondului de Mediu, prin Ministerul Mediului.

Prin acest program mai luăm o grămadă de rable de pe domeniul public al oraşelor noastre şi facem loc maşinilor noi, nepoluante, verzi.”, a declarat Emil Boc, preşedintele Asociaţiei Municipiilor din România, potrivit observatornews.ro.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.