Rabla pentru becuri. Cum se vor putea achiziționa becuri cu led, în locul celor care consumă mai mult

Persoanele care vor dori să își schimbe din becurile locuinței cu unele care au consum mai mic pot depune cereri pentru obținerea voucherelor din programul Rabla pentru becuri, potrivit euronews.ro.

Autoritățile au propus pentru acest program un buget de 400 de milioane de lei.

„Cu voucherul primit se merge la magazinul care s-a înscris în program la AFM, pentru a putea fi un agent care vinde becurile respective. Ne vom referi strict la becurile cu led, care reduc consumul cu până la 70% şi, cu acel voucher şi becul vechi predat, poate să achiziţioneze becuri noi care reduc consumul semnificativ în gospodărie”, a explicat ministrul Mediului, Tanczos Barna, citat de Agerpres.

Guvernantul spune că Administraţia Fondului pentru Mediu (AFM) a elaborat Ghidul Rabla pentru becuri, iar modificarea de buget pentru AFM, care va cuprinde inclusiv bugetul pentru Rabla becuri, va intra în şedinţa de Guvern, probabil săptămâna viitoare.

„Conform dispoziţiilor Coaliţiei şi după discuţiile cu domnul prim-ministru, AFM a elaborat Ghidul pentru Rabla pentru becuri. Am pregătit modificarea de buget, care va intra în şedinţa de Guvern, probabil săptămâna viitoare, în prima şedinţă de Guvern. Suma pe care am propus-o este de 400 de milioane de lei, iar Ghidul va apărea probabil zilele următoare, în consultare publică, pe site-ul ministerului”, a precizat Barna Tanczos.

Programul Rabla pentru becuri a fost discutat în contextul măsurilor pentru reducerea consumului la energie, venind după decizia de plafonare a prețului la electricitate.

URMĂREȘTE-NE PE

Articole similare

Noutati