RADET le cere scuze locuitorilor din cartierul Aviaţiei pentru problemele întâmpinate în furnizarea agentului termic

RADET le cere scuze locuitorilor cartierului Aviaţiei din Capitală pentru problemele întâmpinate în furnizarea agentului termic în această perioadă. Regia spune că deficienţele înregistrate mai ales în orele de consum maxim sunt cauzate de lucrările pentru îmbunătăţirea alimentării cu agent termic în acest cartier.

„Vă menţionăm că după începerea lucrării din Bulevardul Iancu de Hunedoara s-a constatat starea degradată a plăcilor de beton care acoperă galeria în care urmau să se desfăşoare lucrările de înlocuire a conductelor de termoficare. Această situaţie prezenta un risc multiplu deoarece exista posibilitatea surpării galeriei.

Riscul exista atât pentru conductele ce urmau a fi înlocuite, cât şi pentru transportul rutier, având în vedere faptul că în această zonă, la suprafaţă, sunt amplasate liniile de tramvai. Pentru a preîntâmpina prăbuşirea galeriei a fost necesară efectuarea unei structuri metalice de susţinere (foto ataşat), iar în urma expertizei efectuate s-a constatat că este absolut necesară înlocuirea unei cantităţi mai mari de conductă decât cea planificată iniţial”, spune RADET, printr-un comunicat.

Reamintim că lucrarea care se desfăşoară pe Bulevardul Iancu de Hunedoara şi care presupune înlocuirea unor porţiuni de conductă de diametrul 700 mm, cu o vechime de peste 50 de ani, alături de cea desfăşurată la intersecţia străzii Nicolae Caramfil cu Şoseaua Pipera fac parte din măsurile dispuse pentru îmbunătăţirea alimentării cu agent termic în cartierul Aviaţiei.

Termenul avansat de constructor este 15 noiembrie, termen la care alimentarea cartierului Aviaţiei va fi făcută din CET Grozăveşti. Problemele privind furnizarea agentului termic sunt accentuate de faptul că în momentul de faţă acest cartier este alimentat din CET Sud, adică de la o distanţă de aproximativ 8 kilometri.

URMĂREȘTE-NE PE

Articole similare

Noutati