Radu Cristescu (PSD), despre câștigătorul de la „Românii au talent”: Poate momentul lui e un semn că trebuie să ne deșteptăm

Deputatul PSD Radu Cristescu a scris pe Facebook despre faptul că nu prea a fost nicicînd adeptul folosirii copiilor pentru mesaje din afara vîrstei lor.

„Copilăria, zic, trebuie să fie despre joacă, școală, cocoțat în cireși, spart un geam cu mingea, mînjit clanța cu dulceață…Nu ascund însă că ”Românii au talent” m-a pus un pic pe gînduri. Văd că lumea e împărțită: unii îl laudă pe micul Rareș Prisăcariu pentru vorbele rostite în concurs. Alții, sunt indignați că un copil e pus să recite papagalicește după scenariul altora.

Un scenariu pe care nici nu îl înțelege. Poate că e așa. Dar mai există o latură. Cu vorbe memorate ori ba, ar trebui să ne întrebăm de ce ajung copiii să fie apreciați cînd rostesc adevăruri dureroase pe care ar trebui să le spunem noi, adulții? Cumva am ajuns să admirăm, să premiem rostirea unui copil doar pentru că, noi, cei mari, ne-am obișnuit să tăcem, să ignorăm, să întoarcem capetele în altă direcție? Să ne prefacem că răul nu există?

Poate momentul Rareș e un semn că trebuie să ne deșteptăm. Să abandonăm lașitatea. Să începem să vorbim, să nu ne mai ascundem în penumbra indiferenței. Fie ea indusă de nesimțire ori de frică. Eu unul, am decis să nu mai tac. E vremea să începem să vorbim, dragi români. Timpul nu mai are răbdare…”, a scris Cristescu.

VIDEO/ Rareş Prisacariu a câştigat finala „Românii au talent” și premiul de 120.000 de euro

URMĂREȘTE-NE PE

Articole similare

Noutati