Radu Mazăre, pus în libertate de Tribunalul Ilfov. Decizia instanţei este definitivă

Fostul primar al Constanţei, Radu Mazăre, va fi eliberat condiţionat, decizia magistraților fiind definitivă. Decizia luata de magistrații Tribunalul Ilfov vine după ce solicitarea lui Radu Mazăre a fost respinsă inițial de judecătorie.

La termenul de azi, magistrații Tribunalului Ilfov au admis contestația formulată de Mazăre Radu Ştefan împotriva sentinței penale pronunțată de Judecătoria Sectorului 4 București, în dosarul penal nr. 6917/4/2024.

„Desființează sentința penală nr. 996/2024 din 17.04.2024, pronunțată de Judecătoria Sectorului 4 București și, rejudecând în fond: În baza art. 587 din codul de procedură penală, raportat la art. 59 Cod Penal din 1969; admite cererea de liberare condiționată formulată de condamnatul Mazăre Radu Ștefan (…), aflat în stare de deţinere în Penitenciarului Jilava Bucureşti.

Dispune liberarea condiţionată a contestatorului condamnat Mazăre Radu Ștefan, de sub puterea mandatului de executare a pedepsei închisorii (…) emis de Tribunalul Ilfov, Secţia Penală; în baza sentinţei penale nr. (…) pronunțată de Tribunalul Ilfov prin care i s-a aplicat pedeapsa de 9 ani închisoare”, este decizia judecătorilor din Tribunalul Ilfov.

Judecătorii Instanţei Supreme l-au condamnat, în mai 2019, pe fostul primar al Constanţei, Radu Mazăre, la 9 ani şi 10 luni de închisoare cu executare, în dosarul „Polaris”.

Radu Mazăre a fost condamnat pentru luare de mită, abuz în serviciu, conflict de interese în formă continuată. Acesta se află în arest din 2019, alături de fratele său.

URMĂREȘTE-NE PE

Articole similare

Noutati