Radu Mihaiu a depus jurământul ca primar al Sectorului 2: Începem cu angajamentele privind salubritatea

Noul primar al Sectorului 2, Radu Mihaiu, a depus marţi jurământul de învestire în funcţie, prilej cu care a declarat că îşi începe activitatea cu angajamentele privind salubritatea, auditul şi curăţenia în şcoli.

„Avem mult de muncă, dar asta nu ne sperie. Începem cu cele 3 angajamente pe care le-am semnat împreună cu partenerii de la PNL: salubritate, audit şi curăţenie în şcoli. Muncim să anulăm Planul Urbanistic Coordonator al Sectorului 2. Şi în tot acest timp avem de gestionat împreună cea mai mare criză sanitară a vieţilor noastre”, a spus Radu Mihaiu, potrivit spotmedia.ro.

În opinia sa, este nevoie de deschidere către oameni, onestitate, transparenţă, asumarea unor direcţii şi de multă muncă.

„Uşa mea va fi în permanenţă deschisă pentru cei care chiar muncesc în primărie, pentru cei de la firul ierbii care se lovesc şi rezolvă problemele şi nu se ascund în spatele lui ‘nu e treaba mea, nu se poate, nu ştiu’”, a subliniat Radu Mihaiu.

Sistemul românesc, în blocaj

Potrivit acestuia, faptul că a trecut o lună până şi-a preluat mandatul de primar este o dovadă a „blocajului” în care se află sistemul public românesc.

„Avem prea multă birocraţie, avem prea multe proceduri greoaie, avem prea multe hârtii de plimbat între instituţii care nu sunt interconectate. Orice lucru simplu devine complicat atunci când e implicat statul”, a declarat primarul Sectorului 2.

El consideră că aceste lucruri nu s-au schimbat, deoarece clasa politică de până în prezent a fost mai preocupată de ”butaforie”, de „a-şi da la gioale” decât de interesul cetăţenilor.

„Avem oameni care au câştigat şi trag de victoria asta mai mult decât e cazul, avem oameni care au pierdut şi care îşi fac un titlu de glorie din tergiversarea predării mandatului”, a semnalat Radu Mihaiu.

Decență în politicile publice din Sectorul 2

În opinia sa, decenţa a dispărut din politica românească.

„Îmi propun să schimb acest lucru la Sectorul 2. Avem acum alegeri în decembrie. După aceste alegeri va trebui să ne aşezăm cu toţii şi să construim aşa cum cetăţenii vor vota şi cum ne vor desena planurile de guvernare. Avem 4 ani la dispoziţie să arătăm că se poate face un alt fel de politică”, a spus Radu Mihaiu.

El este de părere că au fost surprinşi de victoria sa la alegerile locale doar aceia care nu au observat mersul societăţii în ultimul timp. Radu Mihaiu crede că a fost votat din mai multe considerente, în primul rând pentru că are „zero toleranţă pentru corupţie şi incompetenţă”.

„Nu am nicio datorie faţă de nimeni. Nu am legături cu nimeni din vechiul sistem şi sunt liber să iau orice decizie care pune în mişcare schimbările necesare. Vin din mediul privat şi vin cu o abordare managerială diferită de ce se găseşte de regulă în administraţia publică.

Eu cred în puterea echipei şi îmi place să mă înconjor de oameni mai deştepţi decât mine. Am dovedit că sunt un susţinător al dialogului onest. Mi-am cerut scuze când am greşit. Mi-am recunoscut neajunsurile. Nu am fost populist de dragul voturilor. Am prezentat cu argumente viziunea pe care am propus-o pentru Sectorul 2″, a declarat Radu Mihaiu.

Nu în ultimul rând, el a opinat că a adus decenţă în politica locală. „Deşi am fost atacat grosolan pe tot parcursul campaniei, nu am răspuns niciodată cu aceeaşi monedă. Am fost ţinta multor ştiri false, care mai de care mai mizerabile, dar eu şi echipa mea ne-am păstrat calmul şi am continuat să ne prezentăm ideile şi principiile noastre”, a adăugat primarul Sectorului 2.

URMĂREȘTE-NE PE

Articole similare

Noutati