Radu Mihaiu: Am depus denunț la DNA pentru furt de teren din proprietatea statului

Primarul Sectorului 2 Radu Mihaiu anunță că a depus un denunț la DNA pentru furt de teren din proprietatea statului, împotriva proprietarului bazei Radet.

„Se pare că, după ce că a beneficiat de o retrocedare cu cântec, după ce a vândut către PMB teren cu peste 1000 de euro/mp pentru supralărgirea Fabricii de Glucoză, domnul Manochehr nu s-a potolit. Și a mai ciupit, prin “actualizări cadastrale”, încă 1800 de mp din malul lacului Colentina.

La cererea de certificat de urbanism pe care a depus-o, de a construi pe fosta bază Radet, am observat că terenul era mai mare decât cel pe care îl știam în proprietate.

Așa că am verificat actele. Am verificat terenul din momentul tranzacției pentru supralargirea Fabricii de Glucoză. Avea o suprafață. Am verificat terenul din cartea funciară de la momentul cererii de urbanism: altă suprafață, mai mare.

I-am cerut explicații, tranzacția prin care a dobândit acel teren (pe care îl știam în proprietatea statului). Mi-a răspuns că terenul a fost dobândit prin ”actualizări cadastrale”. O operațiune utilă pentru cei care au o casă din 1900 și unde cadastrul inițial avea erori. Dar nu pentru terenuri care au fost retrocedate cu suprafață exactă.

O chichiță, o portiță prin care statul e văduvit de 1800 de metri pătrați. Ilegală însă.

Sunt sigur că instituțiile o vor înțelege în cele mai mici detalii și vor lua măsurile care se impun”, a anunțat Mihaiu, pe Facebook.

URMĂREȘTE-NE PE

Articole similare

Noutati