Radu Mihaiu: Am semnat la Guvern contractul de finanțare pentru dotarea a 56 de școli din Sectorul 2

Primarul Sectorului 2 Radu Mihaiu asemnat miercuri, la Guvern, contractul de finanțare pentru dotarea a 56 de școli din Sectorul 2 cu echipamente IT și mobilier modern. Sunt contractate 57 de milioane de lei din PNRR.

„Câteva cuvinte, amestecate: unele de bine, altele nu așa de bine.

1. Aș vrea să încep prin a reaminti că PNRR este adevăratul program de țară al României, program de țară propus de USR. Program care prevede atât reforme sistemice de care avem atâta nevoie, precum și banii pentru implementarea lor. 

Alfabetizarea digitală a copiilor noștri și condițiile mai bune în școli sunt reforme importante și, iată, avem și bani europeni pentru asta.

2. Vreau să mulțumesc aparatului de specialitate care a muncit din greu să  acomodeze cerințele diferite ale 56 de școli. S-a muncit după program, s-a muncit în weekend, pentru ca școlile să fie mai bine dotate, și copiii noștri să aibă condiții și mai bune în școli. Faptul că avem astfel de oameni în aparatul de specialitate este pentru mine o mare, mare bucurie. Vă mulțumesc din suflet!

3. Vreau de asemenea să mulțumesc directorilor de școli și grădinițe care au muncit (și ei, unii după program, alții în weekend) ca să putem face împreună necesarul unităților de învățământ pe care le conduc. Sunt oameni care și-au făcut treaba mai mult decât fișa postului, oameni pe care îi stimez și apreciez și cărora le mulțumesc. 

Din păcate, nu toți directorii au făcut asta, și avem astfel școli fără finanțare.

Bunica avea o vorbă: ”Dumnezeu îți dă, dar nu-ți bagă și-n traistă”. Iată că, din păcate, unii s-au obișnuit prea mult cu băgatul în traistă.

Hai, însă, să ne bucurăm astăzi de victoria de etapă, pentru aceia care chiar au muncit. De mâine pornim caietele de sarcini pentru licitațiile de echipamente!”, a scris Mihaiu, pe Facebook.

URMĂREȘTE-NE PE

Articole similare

Noutati