Radu Mihaiu: Anul acesta am pornit reabilitarea a 7 străzi din zona centrală. E doar încălzirea

Primarul Sectorului 2 Radu Mihaiu spune că ,în zona centrală, unde străzile au fost gândite pentru alte timpuri și e o reală aventură să te plimbi pe ele: trotuare sufocate de mașini, vizibilitate redusă pe la colțuri, nu poți să admiri orașul din jur pentru că ești prea ocupat să te asiguri că nu te izbește ceva. 

„Anul acesta am pornit reabilitarea a 7 străzi din zona centrală. E doar încălzirea. În paralel lucrăm la documentația necesară pentru alte 33. În plus, vrem să includem în acest proiecte și revitalizarea unor piațete. Totul face parte dintr-un plan mai larg de schimbare la față a centrului. 

În pregătirea unui astfel de proiect avem în vedere 3 obiective principale: siguranța, refacerea aliniamentului verde, dar și sistematizarea fluxurilor de trafic.  

Un astfel de exemplu este strada Ardeleni care e acum în plin șantier. E o stradă pe care în multe porțiuni trotuarele erau blocate de mașini. O stradă pe care se circula greu din lipsă de spațiu. O stradă cu risc crescut de accidente din cauza multelor intersecții. 

De săptămâna viitoare o transformăm în sens unic – dinspre Str. Viitorului spre Moșilor. Fiecare trecere de pietoni va fi prevăzută cu pinteni de protecție. Fiecare intersecție va fi supraînălțată astfel încât șoferii să reducă viteza în zonele de risc. Trotuarele vor fi prevăzute cu stâlpișori, iar parcarea se va face doar la bordură. Acolo unde în timp s-a betonat pentru locuri de parcare am refăcut alveolele și vom planta pomi noi. 

După această modernizare, pe strada Ardeleni ne vom putea plimba civilizat, pe jos sau cu mașina. Tragem tare să închidem acest șantier. În două săptămâni ar trebui să avem totul finalizat. 

Pe măsură ce rezolvăm debandada de pe străzile din București, vom începe să redescoperim orașul în care trăim. Cu un plan clar și suficiente investiții ne vom putea bucura de o capitală cu adevărat europeană”, a scris Mihaiu, pe Facebook.

URMĂREȘTE-NE PE

Articole similare

Noutati