Radu Mihaiu anulează taxa de habitat din Sectorul 2: Mediul de afaceri nu va mai fi jupuit pe nedrept

0
176
sursa foto: Facebook - Radu Mihaiu

Primarul Sectorului 2, Radu Mihaiu, anunță pe Facebook că anulează taxa de habitat începând cu 1 iulie. El o cataloghează drept o ” mare nedreptate” pentru persoanele juridice și spune că principiul va fi ”plătești cât arunci”.

”Întregul sistem bazat pe taxă nu ținea cont de cine, ce aruncă la gunoi. Eram toți puși la grămadă și factura finală se împărțea după niște criterii arbitrare. Astfel apăreau anomalii, mai ales în cazul persoanelor juridice. Afaceri mici, la început de drum, deși nu prea aveau activitate și nu generau cantități mari de deșeuri, plăteau pentru gunoi cât nu încasau”, spune Radu Mihaiu.

Potrivit acestuia, toate sumele care nu ieșeau la calcul au fost puse pe umerii antreprenorilor.

”Pe termen lung, asta poate fi fatal. Când duci spre faliment micii întreprinzători, întreaga societate e afectată. Mai ales în România unde coloana economiei e formată din IMM-uri”, spune el.

”Plătești cât arunci”

”Am ajuns în punctul în care putem repara această eroare. Am promovat un proiect de hotărâre care să anuleze taxa de habitat pentru persoane juridice începând cu 1 iulie și să le permită să treacă pe noul sistem bazat pe principii solide și corecte: “plătești cât arunci” și “poluatorul plătește”. Mediul de afaceri nu va mai fi jupuit pe nedrept în Sectorul 2”, încheie el.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.