Radu Mihaiu: De anul acesta, din mai, avem ac de cojocul celor cu comerț ilegal

Primarul Sectorului 2 Radu Mihaiu spune că de anul acesta, din mai, s-a găsit „ac de cojocul celor cu comerț ilegal și nu dăm înapoi niciun pas”.

„Azi (sâmbătă n. red.) un domn ne reclama pe grupul de cetățeni că cineva și-a improvizat “o tarabă” pe o mașină parcată pe un bulevard principal. Imediat un echipaj s-a deplasat la fața locului. Respectivul a fost amendat și marfa confiscată, conform legii. 

Însă povestea nu se termină aici. Tupeul comerciantului “de ocazie” nu s-a oprit la a-și întinde marfa unde i s-a năzărit, ci a început să urle și să agreseze colega de la Poliția Locală care doar își făcea meseria și aplica legea. 

Evident că așa ceva nu voi permite! Le-am cerut tuturor polițiștilor locali să aplice legea ferm și indiferent de circumstanțe, iar asta înseamnă că vor beneficia și de tot sprijinul meu când oamenii sancționați îi agresează. 

Așadar, respectivul se alege în plus și cu o amendă pentru ultraj. Doar amendă și nu plângere penală pentru că doamna polițist e călită în astfel de situații. Și a decis să nu îl ducă în penal din atâta lucru, de această dată. 

Să recapitulăm: amendă pentru vânzare fără drept pe domeniul public, toată marfa confiscată și amendă pentru ultraj. Mă gândesc că data viitoare comerciantul respectiv se va îndrepta către piețe și spațiile special amenajate. Sper că și-a învățat lecția. 

Sectorul 2 nu e sat fără câini.

P.S. doi ani am insistat să avem acest drept, de-abia în aprilie s-a votat și din mai a intrat în vigoare. Unii au înțeles singuri, alții au nevoie să mai fie convinși”, a scris Mihaiu, pe Facebook.

URMĂREȘTE-NE PE

Articole similare

Noutati