Radu Mihaiu: Lacul Fundeni e astăzi înconjurat de munți de gunoaie. Am început neutralizarea acestor calamități ecologice

Primarul Sectorului 2 Radu Mihaiu spune că se tot discută în ultima vreme de gropile de gunoi ilegale din jurul Capitalei, dar avem destule și aici, în interiorul orașului. 

„Lacul Fundeni, un loc cu un potențial enorm, e astăzi înconjurat de munți de gunoaie. Nu e vorba doar de neglijență sau nesimțire. Acolo sunt vărsate mașini întregi de deșeuri. E o afacere neagră și o mafie întreagă care face bani nenorocind mediul din Sectorul 2. 

Am început neutralizarea acestor calamități ecologice. Va fi greu. Nu există acces suficient. Nu există o evidență clară a spațiului public. Totuși, o vom face, indiferent de obstacole. Vom curăța punct cu punct. Vom revitaliza spațiul verde care acum e sufocat de gunoaie. Și vom bloca accesul auto către zonele unde se aruncă sistematic deșeuri. 

În paralel începem intabularea salbei de lacuri. Trebuie să depistăm clar unde e domeniul public și să demarăm proiectarea pentru reamenajarea zonelor din jurul apelor. 

Ținta este să redăm lacurile oamenilor. Locuitorii Sectorului 2 merită locuri civilizate și îngrijite, unde să-și petreacă timpul cu familia în mijlocul naturii. Și așa vom face”, a scris Mihaiu, pe Facebook.

URMĂREȘTE-NE PE

Articole similare

Noutati