Radu Mihaiu: Piața Cremenița nu poate primi aviz ISU, căci are deficiențe din construcție

Primarul Sectorului 2, Radu Mihaiu, a anunțat că după 5 luni a primit un verdict din partea ISU cu privire la Piața Cremenița. Aceasta nu poate primi avizele necesare, căci are deficiențe din construcție, este concluzia inspectorilor.

Radu Mihaiu povestește pe pagina de Facebook că la început de mandat a descoperit că Piața Cremenița nu avea autorizație ISU. Acesta a cerut o listă oficială a constatărilor ISU de pe teren pentru a remedia situația, o listă care a venit după 5 luni, la ”insistențele viceprimarului PNL, Adrian Costache”.

”Vești despre Piața Cremenița. V-amintiți de piața scoasă din pălărie de „ De Ce Popescu?”, dedicată producătorilor români? La începutul mandatului, am descoperit că piața nu are autorizație ISU. ISU a fost invitat la fața locului, au analizat situația. O parte din problemele emise verbal au fost rezolvate rapid ca să fim eficienți. Însă, aveam nevoie de listă oficială a constatărilor ISU de pe teren ca să remediem situația. S-au scurs 5 luni și abia după insistențele viceprimarului PNL, Adrian Costache, care are în administrare piețele, am primit un răspuns oficial”, a scris edilul de sector pe Facebook.

Conform ISU, Piața Cremenița nu poate primi aviz , căci are deficiențe din construcție: ”Vă dau doar câteva exemple – spații din proiect nu corespund cu situația din teren; goluri din jurul conductelor; conductele instalațiilor de ventilare amplasate pe căile de evacuare nu asigură rezistența la foc de 30 de minute; la efectuarea probelor de funcționare a instalației de stingere a hidranților interiori, pompele nu pornesc automat; lipsesc detaliile produselor pentru construcții care atesta performanta la foc , etc.”, a precizat Mihaiu.

„5 luni de așteptare pentru un răspuns informativ din partea ISU este inadmisibil”

În același timp, primarul Sectorului 2 atrage atenția că ”5 luni de așteptare pentru un răspuns informativ din partea ISU este inadmisibil”, oricâtă bunăvoință ai avea.

”Oricâtă bunăvoință ai avea să refaci ce s-a făcut prost, 5 luni de așteptare pentru un răspuns informativ din partea ISU este inadmisibil. 5 luni cu o piață închisă sunt 5 luni ratate de funcționalitate și utilitate. Și producătorii pierd. Și locuitorii din zonă. Și economia per ansamblu.”, a conchis Radu Mihaiu.

URMĂREȘTE-NE PE

Articole similare

Noutati