Radu Mihaiu, primarul Sectorului 2, a prezentat Poliției dovezile de fraudă la vot strânse până în acest moment

Astăzi, primarul Sectorului 2, Radu Mihaiu, s-a prezentat la Secția de Poliție nr. 8 din București pentru a oferi declarații, în urma depunerii unei plângeri penale cu privire la existența unor buletine de vot preștampilate cu sigla PSD. Radu Mihaiu a prezentat poliției dovezile de fraudă la vot strânse până acum. Subliniem că în 4 secții din Sectorul 2 au fost găsite buletine preștampilate: secțiile 190, 191, 311 și 329.

„Sectorul 2 are cele mai multe voturi anulate din țară: 3%! Am făcut cererile de renumărare încă de săptămâna trecută. Dacă BES își făcea treaba bine, procesul nu se prelungea. Însă PSD și reprezentanții săi au pus presiune să nu se facă renumărări. Senzația în acest moment – și dacă rămâne acest rezultat – este că acest mandat este unul fraudat și furat. Dacă așa începe acest mandat, înseamnă că va continua la fel”, a declarat Radu Mihaiu, primarul Sectorului 2.

USR Sector 2 a demonstrat fără nicio urmă de îndoială că procesul electoral a fost grav viciat.

Două secții au fost renumărate la cererea primarului Radu Mihaiu, iar diferențele au fost de sute de voturi, cu peste 400 de voturi neatribuite corect la secțiile 352 și 195.

„În 4 secții au fost găsite buletine preștampilate, ceea ce este fraudă. Există plângeri penale pentru vânzare de voturi, în care se ofereau câte 100 de lei sau 200 de lei pentru o poză cu buletinul votat cu PSD. De asemenea, avem o plângere penală pentru un proces verbal urcat cu semnătură falsă în dreptul reprezentantului USR și una pentru presiuni făcute de reprezentantul PSD din Biroul Electoral de sector asupra unor membri ai unei comisii de votare în sensul reflectării greșite a rezultatului votului din acea secție”, mai spune Mihaiu.

USR a iniţiat toate demersurile în ultimele zile, a adunat dovezi, a făcut calcule pe cifrele oficiale, a depus plângeri la Poliție și Parchet cu un singur scop: să ne asigurăm că fiecare vot este numărat corect. Este esențial pentru democrație ca fiecare vot să conteze și ca fiecare cetățean să fie sigur că ceea ce votează este ceea ce se numără. Demersurile, așa cum am menționat clar de la bun început, au fost menite pentru a apăra acest principiu, nu pentru a avantaja un candidat. Chiar dacă voturile la renumărare sunt atribuite competitorului politic, demersul USR rămâne la fel de susținut.

URMĂREȘTE-NE PE

Articole similare

Noutati