Radu Mihaiu, primarul Sectorului 2, cere oprirea intrării în vigoare a legii privind pensii speciale pentru primari

0
355
Foto: Facebook / Radu Mihaiu

Primarul Sectorului 2, Radu Mihaiu, solicită coaliţiei de guvernare să oprească intrarea în vigoare a legii care acordă pensii speciale edililor, viceprimarilor şi preşedinţilor de consilii judeţene, pe motiv că reprezintă „o nedreptate pentru toţi cei care nu se găsesc în poziţii de putere, dar îşi plătesc taxele onest”.

  • „Pe 1 ianuarie coaliţia de guvernare vrea să-mi facă un cadou pe care eu nu mi-l doresc: o pensie specială. Am un salariu suficient din care plătesc contribuţii la fondul de pensii. (…) Coaliţia de guvernare mai are mai puţin de o lună să oprească această nedreptate, căci dacă legea intră în vigoare chiar şi o singură zi, pensia specială devine drept câştigat şi nu mai poate fi eliminată. PSD, PNL opriţi pensiile speciale pentru primari!”, a scris Radu Mihaiu pe Facebook.

El a precizat că plăteşte, ca primar, o contribuţie identică cu cea a oricărui român „neprivilegiat” şi nu vede niciun motiv pentru care un edil ar trebui să aibă altfel de pensie decât un medic, un IT-ist, un corporatist sau un farmacist.

„Cu toate astea, pe 1 ianuarie 2024 intră în vigoare legea care acordă pensii speciale primarilor, viceprimarilor şi preşedinţilor de consilii judeţene.

Asta pe lângă pensia obişnuită, care se calculează la fel ca pentru ceilalţi contribuabili. Este o nedreptate majoră pentru toţi cei care nu se găsesc în poziţii de putere, dar îşi plătesc taxele în mod onest”, a adăugat Radu Mihaiu.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.