Radu Mihaiu promite schimbarea la față, metru cu metru, a Sectorului 2

Primarul Radu Mihaiu spune că Sectorul 2, în multe locuri, arată dezolant, iar asta nu pentru că e mai murdar, pentru că sunt multe gropi pe stradă sau pentru că sunt clădiri mai dărăpănate decât în alte sectoare.

„Sectorul 2 arată dezolant fiindcă în curțile blocurilor avem mai mult maro decât verde. Pentru că toate aceste spații sunt îngrădite cu garduri vechi, ruginite, strâmbe. Pentru că printre ele ies haotic, din loc în loc, reminiscențe a unor ”garduri vii” uscate și obosite. 

Într-un oraș aglomerat cum este București trebuie să profităm de fiecare metru de natură. Deci ne punem pe treabă – vom lua la rând zonele și vom reda viață curților de bloc. 

Anul acesta începem cu 3 cvartale din 3 cartiere diferite: din Tei (zona delimitată de Barbu Văcărescu, Lacul Tei, Județului, Ștefan cel Mare), din Obor (zona delimitată de Ferdinand, Gării Obor, Baicului, Pantelimon) și din Pantelimon (zona delimitată de Pantelimon, Morarilor și Vergului). Pentru fiecare am măsurat, am analizat, am vorbit cu oamenii din zonă, am dezbătut, ne-am și certat, am măsurat iar și am făcut un plan de bătaie împreună. 

În primul rând vom scoate gardurile metalice și nu le vom înlocui. Costul ar fi prea mare și preferăm, de aceeași bani, să irigăm aceste spații. În clima din București, fără apă e aproape imposibil să crești ceva cu adevărat verde. Ideal este să mergem fără niciun fel de delimitare a acestor spații, să le lăsăm deschise, primitoare. Însă există zone unde asta ar putea crea probleme pentru cei ce locuiesc la parter sau primele etaje și vom merge pe completarea sau schimbarea gardurilor vii, după caz. Vom planta copaci, arbuști și alte plante în funcție de tipologia spațiului și de gradul de umbrire. Unde e soare și frumos vom merge mai mult pe gazon, unde e mai întunecat vom folosi alte acoperitoare de sol (vinca, iederă). 

Am ales aceste cvartale pentru că aici avem și alte tipuri de lucrări în plan sau realizate. Mergem pe ideea să facem cartierele, pe cât posibil, ”la cheie”. Pe lângă grădini, verificăm unde mai putem amenaja parcări, ce ar mai fi de desființat, ce ar mai fi de reparat – astfel încât să lăsăm în urmă un cartier schimbat la față. 

Vă las, pentru exemplificare, planurile pentru cvartalul din zona Obor, un cartier cu curți foarte largi care cu un pic de atenție și multă muncă se poate transforma în ceva minunat. 

Dacă aveți întrebări sau sugestii, nu ezitați să dați un semn”, a scris Mihaiu, pe Facebook.

 

URMĂREȘTE-NE PE

Articole similare

Noutati