Radu Mihaiu: Terasa din parcul Circului va rămâne ”terasă sezonieră neacoperită”

Radu Mihaiu, primarul Sectorului 2, a anunțat pe Facebook că terasa din parcul Circului va rămâne ”terasă sezonieră neacoperită”. Edilul spune că în urmă cu câteva zile a descoperit că terasa din parc a devenit un “veritabil restaurant acoperit”, drept pentru care proprietarii au primit amendă.

Potrivit sursei citate, în parcul Circului, prin metoda ”WC-ul public”, a primit autorizație de construire, în 2019, o nouă terasă, cu scopul de a deveni “terasă sezonieră neacoperită”.

Edilul spune că în urmă cu câteva zile a descoperit că terasa din parc a devenit un “veritabil restaurant acoperit”, drept pentru care proprietarii au primit amendă și dispoziția de a intra în legalitate. În caz contrar, aceștia nu vor primi aviz de funcționare și vor fi acționați în judecată.

“Săptămânile trecute, când am trecut prin parcul Circului am observat că terasa se transformase într-un veritabil restaurant acoperit, cu geamuri de sticlă, cu potențial de a funcționa tot timpul anului.

Am vorbit cu Alexandra Chirila Viceprimar Sector 2 și am făcut, împreună cu Poliția Locală, un control la fața locului, control care a relevat formal ceea ce putea fi observat și empiric: efectuarea de lucrări de construire fără autorizație.

Proprietarii au primit amendă, precum și dispoziția de a intra în legalitate, adică să refacă lucrările în limitele acordate de autorizația de construire.

Altfel, nici nu vor primi aviz de funcționare și vor fi și acționați în judecată.”, a precizat Radu Mihaiu pe pagina de Facebook.

Pe această cale, primarul de sector îi roagă pe antreprenori să respecte regulile și legea, cu promisiunea că el îi va sprijini cu tot ceea ce poate.

Mihaiu are un mesaj și pentru cei care se gândesc să fenteze legea: “Nu nu voi avea niciun fel de clemență!”

URMĂREȘTE-NE PE

Articole similare

Noutati