Radu Mihaiu va depune plângere penală împotriva Biroului electoral de sector

Primarul Sectorului 2, Radu Mihaiu, anunţă că va depune plângere penală împotriva reprezentantului PSD din Biroul electoral de sector, pe care îl acuză că instigă la fraudă electorală, notează Agerpres.

Plângerea va viza şi Biroul Electoral al Sectorului 2 în ansamblul său, deoarece nu a luat măsuri pentru a corecta eroarea apărută la Secţia 352.

„Din punctul meu de vedere, Biroul electoral de sector este ostil, fiind controlat de PSD. Guvernul PSD-PNL a pus în secţiile de votare reprezentanţi de la Pro România, de la UDMR şi de la alte partide, care evident că nu au avut membri şi au fost înlocuiţi de membri PSD. Ei inclusiv în Biroul electoral de sector au acum o majoritate, pentru că şi-au făcut-o din pixul Guvernului. (…) Am întocmit această plângere, o voi depune astăzi la Parchet.

Plângerea îl vizează, în primul rând, pe reprezentantul PSD din Biroul electoral de sector, care instigă la fraudă electorală, a şi ameninţat membrii comisiei să lase voturile aşa cum au fost consemnate, nu cum este realitatea, şi pentru Biroul electoral de sector, care, deşi a aflat că există o eroare la una din secţii, nu a luat măsuri pentru a corecta această eroare”, a explicat primarul Sectorului 2, miercuri, pentru B1 Tv.

El a susţinut că au „dispărut” 500 de voturi exprimate, dar şi alte 1.300 de buletine fără să fi fost înmânate alegătorilor.

„Vreau să ştiu cum este posibil ca unor alegători să li se dea buletine preştampilate. Vreau să ştiu de ce în unele secţii s-au dus oameni cu însemnele partidelor. (…) Sunt foarte, foarte multe secţii care nu s-au putut închide, pentru că nu s-au închis cheile. Atunci când voturile dispar, nu se închid cheile, pentru că spune undeva că s-au înmânat alegătorilor un număr de voturi, s-a votat pentru candidatul cutare – atât, pentru candidatul cutare – atât, iar atâtea voturi nule. Dacă ele însumate nu dau numărul de buletine înmânate alegătorilor, e o problemă cu cheia”, a afirmat Mihaiu.

Primarul Sectorului 2 a acuzat „presiuni foarte mari din partea PSD, inclusiv în Biroul electoral de sector” pentru închiderea votării. Potrivit acestuia, s-au exercitat „presiuni inimaginabile” asupra membrilor comisiei din Secţia 352 să nu recunoască eroarea.

„Sunt multiple nereguli. Pentru prima pe care am sesizat-o am făcut întâmpinare către Biroul electoral de sector şi încă e nerezolvată. S-au înlocuit cifrele de la mine către o contracandidată, doamna Bughiu; deci 333 de voturi care trebuia să fie ale mele au fost trecute la doamna Bughiu, iar cele 47 de voturi ale doamnei Bughiu au fost trecute la mine. Cei din secţia de vot au recunoscut greşeala, au spus că după 26 de ore au transcris greşit calculele în procesul verbal. Încă nu s-a rezolvat această problemă. Biroul electoral de sector încearcă să tergiverseze renumărarea”, a spus Radu Mihaiu.

El a mai susţinut că există şi voturi care au fost anulate „deşi era foarte clar că sunt corecte”.

URMĂREȘTE-NE PE

Articole similare

Noutati