Radu Mihaiu: Voi ataca în instanţă rezultatul alegerilor locale din Sectorul 2/ Mandatul se preia pe 27 octombrie. Avem suficient timp să ne lămurim

Primarul Radu Mihaiu, care a candidat pentru un nou mandat, a anunţat că va ataca în instanţă rezultatul alegerilor locale din Sectorul 2. El spune că a cerut renumărarea în mai multe secţii de votare, iar Biroul Electoral de sector şi cel municipal au dispus renumărarea a doar trei secţii, deşi s-au înregistrat diferenţe între numărul de oameni care au votat şi cel al voturilor din urne, scrie Agerpres.

„Există o decizie într-o primă instanţă a Biroului Electoral Central de respingere a anulării alegerilor. Depunem o plângere prealabilă şi după ce ni se răspunde acestei plângeri prealabile, vom merge şi în instanţă pentru a ne căuta dreptatea acolo, că, din punctul nostru de vedere, Biroul Electoral atât de sector, cât şi Biroul Electoral Municipal şi Biroul Electoral Central ne-au nedreptăţit şi nu pe noi, ci pe alegători (…).

  • Mandatul se preia pe 27 octombrie. Avem suficient timp să ne lămurim (…) Există secţii în care au fost mai multe voturi în urne decât votanţi pe listele de votare şi acest lucru nu s-a reflectat în procesele verbale. Deci, Biroul Electoral de Sector a muşamalizat practic faptul că în anumite secţii sunt voturi în plus pe datele pe care le are STS”, a spus Radu Mihaiu, joi, într-o conferinţă de presă.

De asemenea, Radu Mihaiu a afirmat ca „au fost modificate din pix” procese verbale cu rezultatele votului, fără să se facă renumărări.

”Alegerile la Sectorul 2 nu s-au finalizat încă, aşa că nu poate fi vorba de o procedură de tranziţie”

Nu în ultimul rând, el a estimat că nu se ştie ce s-a întâmplat cu votul a peste 500 de oameni.

„Vreau să vorbesc astăzi despre acea procedură de tranziţie despre care vorbea domnul contracandidat. Aş vrea, în primul rând, să spun că alegerile la Sectorul 2 nu s-au finalizat încă, aşa că nu poate fi vorba de o procedură de tranziţie. În al doilea rând, aş vrea să spun că înţeleg că domnul Hopincă are apucături feseniste, dar în Primăria Sectorului 2 lucrurile funcţionează altfel.

  • Politica e politică şi administraţia este administraţie şi din punct de vedere administrativ procedura de tranziţie începe pe data de 27 octombrie, conform legii. Aşa spune legea, că procedura de tranziţie începe la preluarea mandatului, după depunerea jurământului”, a atras atenţia Radu Mihaiu.

URMĂREȘTE-NE PE

Articole similare

Noutati