Radu Mihaiu, voluntar la ecologizarea spațiilor verzi de la Institutul Oncologic și Spitalul Fundeni

Primarul Sectorului 2 Radu Mihaiu a participat, sâmbătă, ca voluntar, la o operațiune „simbol” de ecologizare a o parte a spațiilor verzi de la Institutul Oncologic și Spitalul Fundeni.

„Am strâns munți de gunoaie, însă, deocamdată acțiunea noastră pare un grăunte de nisip într-un ocean. Acolo, sunt adevărate păduri urbane, ce găzduiesc mormane de deșeuri de diverse tipuri, alei mâncate de timp, vegetație crescută sălbatic.

Voluntariatul poate funcționa până la un punct. Aici, avem nevoie de utilaje serioase, căci curțile spitalelor nu au mai fost curățate de peste 10 ani. Nu sunt adeptul mentalității „nu e treaba mea, nu e în administrarea Sectorului 2”.

Prefer cooperarea și acțiunea concretă. Tocmai de aceea, am pregătit o cerere oficială către Primarul General, pentru a permite Primăriei Sectorului 2 să se implice în ecologizarea curților spitalelor. Curățenie lună, resturi vegetale îndepărtate, alei îngrijite. Așa, totul ar deveni o zonă civilizată de promenadă pentru pacienții tratați în cele 2 mari centre oncologice din țară.

Țin să mulțumesc tuturor pentru implicarea de azi – voluntari și firme voluntare (care ne-au ajutat cu utilaje)”, a scris Mihaiu, pe Facebook.

URMĂREȘTE-NE PE

Articole similare

Noutati