Rădulescu (CJ Ilfov): Începe primul studiu de fezbilitate pentru cele zece drumuri radiale care vor lega Bucureștiul de noua centură

0
429
Foto: Facebook / Nicusor Dan

Vicepreședintele CJ Ilfov Ștefan Rădulescu a anunțat că va începe primul studiu de fezbilitate pentru cele zece drumuri radiale care vor lega Bucureștiul de noua centură.

”Cel mai important proiect de infrastructură rutieră din județul Ilfov prinde contur. A fost atribuit contractul pentru studiul de fezabilitate aferent unuia dintre cele 10 drumuri radiale care vor lega Autostrada de Centură A0 de Capitală.”, precizează Rădulescu într-o postare pe Facebook.

Potrivit vicepreședintelui CJ Ilfov, compania desemnată va pregăti documentația pentru 𝗗𝗿𝘂𝗺𝘂𝗹 𝗥𝗮𝗱𝗶𝗮𝗹 𝟭-𝗩𝗲𝘀𝘁 𝗘𝘅𝗽𝗿𝗲𝘀 (𝗗𝗥𝟭), care tranzitează localitățile #Domnești și #Ciorogârla, până în București, în zona bulevardului Timișoara.

Drumul va avea regim de șosea de mare viteză (autostradă sau drum expres), cu două benzi pe sens, piste pentru biciclete și trotuare, și va avea o lungime de aproximativ 9 km.

În următoarea perioadă, se vor încheia evaluările ofertelor pentru alte trei drumuri radiale:
𝗗𝗿𝘂𝗺𝘂𝗹 𝗥𝗮𝗱𝗶𝗮𝗹 𝟰 (𝗗𝗥 𝟰 𝗡𝗼𝗿𝗱 𝗘𝘅𝗽𝗿𝗲𝘀)
🔸 lungime: aproximativ 11,5 km
🔹 legături: Corbeanca – București
🔸 stadiu: evaluarea ofertelor tehnice
𝗗𝗿𝘂𝗺𝘂𝗹 𝗥𝗮𝗱𝗶𝗮𝗹 𝟵 (𝗗𝗥 𝟵 𝗦𝘂𝗱 𝗘𝘅𝗽𝗿𝗲𝘀)
🔸 lungime: aproximativ 13 km
🔹 legături: Vidra – București
🔸 stadiu: evaluarea ofertelor tehnice
𝗗𝗿𝘂𝗺𝘂𝗹 𝗥𝗮𝗱𝗶𝗮𝗹 𝟭𝟬 – 𝗠𝗮̆𝗴𝘂𝗿𝗲𝗹𝗲 𝗘𝘅𝗽𝗿𝗲𝘀 (𝗗𝗥 𝟭𝟬)
🔸 lungime: aproximativ 11 km
🔹 legături: Măgurele – București
🔸 stadiu: evaluarea documentelor DUAE (Document Unic de Achiziție European)
Finanțarea pentru realizarea studiilor de fezabilitate este asigurată prin Programul Operațional Infrastructură Mare (POIM).

În total, vor fi construite 10 drumuri radiale care vor conecta A0 la Capitală și la întreaga regiune metropolitană, arată acesta. De asemenea, vor fi construite 30 de noduri rutiere, cu șoselele aferente de legătură cu A0. La acestea se adaugă două noduri rutiere principale, pe DJ 200 – Ştefăneştii de Jos şi DN 3 – Pantelimon.

”Este un proiect de importanță majoră pentru ilfoveni. După construirea acestor șosele, oamenii se vor putea deplasa mult mai rapid, în condiții sporite de siguranță. De asemenea, fluidizarea traficului rutier înseamnă și un nivel mai mic al poluării în județul Ilfov, o prioritate pentru Consiliul Judetean Ilfov.”, a completat Rădulescu.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.