Rădulescu (CJ Ilfov): Vom realiza 24 de km noi de piste dedicate bicicliștilor

Consiliul Judetean Ilfov va realiza 24 de km noi de piste dedicate bicicliștilor, pentru plimbare, mișcare și pentru a vizita, pedalând, diferite puncte de atracție turistică, a anunțat vicepreședintele CJ Ilfov Ștefan Rădulescu.

Ruta ilfoveană va cuprinde localitățile Cernica, Glina, Popești-Leordeni, Berceni, Vidra, Copăceni și 1 Decembrie.

Traseul va continua în județele Giurgiu, Călărași și Constanța.

“În acest fel, vom putea ajunge, pe două roți, din Ilfov până la mare, precum și în alte zone ale țării”, a completat sursa citată.

Cei 24 de km noi din Ilfov se adaugă altor 10,4 km (7,2 km existenți pe DJ101 Berceni – Vidra – jud. Giurgiu și 3,2 km aflați în execuție pe DJ 401A Crețești – Vidra).

Traseul ilfovean dedicat mersului pe bicicletă va fi amenajat în cadrul unui proiect amplu de cicloturism, care va acoperi o bună parte din țară, pe o distanță totală de 3.000 de km.

Investiția se va face cu fonduri din Planul Național de Redresare și Reziliență (PNRR). Consiliul Județean Ilfov depune cerere de finanțare împreună cu județele Giurgiu, Călărași și Constanța, precum și cu unele localități de pe traseu. Lucrările vor începe în 2023.

“Este un proiect important pentru județul Ilfov, prin care susținem mișcarea și stilul de viață sănătos, pe care ni le dorim mulți dintre noi. Mersul pe bicicletă înseamnă, în același timp, și un aer mai curat pentru comunități”, a completat Rădulescu.

URMĂREȘTE-NE PE

Articole similare

Noutati