Raed Arafat a identificat o situație de infectare cu Covid-19 mai periculoasă decât ziua alegerilor: ‘Crește riscul de răspândire’

0
206
Arafat Guvern

Șeful DSU, Raed Arafat, a făcut din nou apel la populație să respecte regulile de igienă și distanțare socială. El spune că interacțiunea copiilor în parcuri poate că a avut un efect în numărul crescut de cazuri, dar nu poate să știe exact, deoarece nu există date concrete în acest sens. „Dacă se respectă peste tot regulile situația este controlabilă”, a spus Arafat.

„Interacțiunea copiilor în parcuri poate că a avut un efect. Nu putem să știm exact. Trebuie respectate regulile peste tot, atât la școală, cât și în parc. Dacă se respectă peste tot situația este controlabilă. La fel la locul de muncă dacă nu se respectă crește riscul de răspândire, chiar mai grav decât la ziua alegerilor.

Nu e târziu ca autoritatea locală să rezolve aceste chestiuni referitoare la apa din școli, acolo unde este cazul.

În locurile în care este cantină nu e o problemă, pentru că se pot face organizat: mâncăm la masă patru sau unii pot mânca în curte, într-un anumit spațiu. Nu poți să dai o soluție unitară peste toate școlile.

Nu sunt nici optimist, nici pesimist în privința începutului anului școlar. Faptul că s-ar putea să avem unele creșteri, vedem și acum. Dacă se respectă regulile ținem situația sub control”, a menționat șeful DSU, Raed Arafat, potrivit stiripesurse.ro.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.