Raed Arafat anunță noile restricții în pandemie: Restaurante și cafenele, doar pentru vaccinați. Acess în instituții doar cu certificat verde

Raed Arafat – șeful DSU a explicat, vineri, după ședința de Guvern, noile restricții anti-covid impuse. Acessul în instituții se va face doar cu certificat verde, iar restaurantele și mall-urile se închid de la 21.00. Carantină de noapte pentru nevaccinați, de la ora 22:00.

Masca, obligatorie peste tot

”Cea mai importantă măsură, masca devine obligatorie peste tot. Se elimină orice excepție. În exterior doar activitățile sportive sunt exceptate”, a spus Arafat.

„A fost aprobată o hotărâre de guvern care vine cu măsuri suplimentare. Sunt interzise evenimentele private – nunți, botezuri, conferințe, workshopuri – pentru 30 de zile.

Lockdown pentru nevaccinați

Magazinele vor fi deschise între orele 05:00 și 21:00.

De la ora 22 pe tot teritoriul țării e interzisă circulația, cu excepția persoanelor vaccinate sau trecute prin boală, plus excepțiile cunoscute.

Accesul în toate zonele care nu sunt esențiale (farmacii, magazine alimentare) se face doar cu Certificatul verde pentru vaccinați sau trecuți prin boală.

Vacanța de 14 zile, inclusiv pentru afterschool-uri. Creșele rămân deschise

Copiii sub 12 ani nu pot intra în spațiile respective decât însoțiți de un adult vaccinat sau trecut prin boală.

Dacă nu esti vaccinat sau trecut prin boală, nu te poți caza

În magazinele alimentare din mall nu se va putea decât cu certificatul verde.

S-a abilitat Ministerul Educației să dea ordinul pentru vacanța de 14 zile, inclusiv afterschool-uri. Creșele sunt singurele rămase deschise”, a explicat Raed Arafat.

De asemenea, șeful DSU a precizat că și în hotelui este nevoie de certificat verde. ”Și la unitățile de cazare trebuie prezentat certificatul verde de vaccinat sau trecut prin boală. Nu merge cu testul. Dacă nu esti vaccinat sau trecut prin boală, nu te poți caza.”, a completat acesta.

 

URMĂREȘTE-NE PE

Articole similare

Noutati