Raed Arafat anunță restricțiile COVID pe care le vom avea de Sărbători

Secretarul de stat în Ministerul de Interne Raed Arafat a susținut o declaraţiei de presă la finalul şedinţei Comitetului Naţional pentru Situaţii de Urgenţă, care a decis restricțiile pentru următoarele 30 de zile, adică și pentru perioada Crăciunului și a Revelionului.

Premierul interimar, Nicolae Ciucă, declara că starea de alertă va fi prelungită cu măsurile și indicatorii prevăzuți în decizia precedentă. Reamintim că printre noile restricții în vigoare acum se numără și carantina de noapte – circulația este permisă între orele 23:00 și 5:00 doar din motive bine întemeiate și cu o declarație pe proprie răspundere.

Declarațiile lui Raed Arafat:

  • A fost prezentată analiza situației, cu toate aspectele semnalate de INSP
  • Propunerea e de prelungire a stării de alertă cu încă 30 de zile
  • Păstrăm măsurile
    Adaugăm una singură: operatorii de transport cablu de schi se va desfășura cu o reglementare care va fi stabilită prin ordin comun al ministrilor
  • Ne vom axa pe măsuri zonale și locale unde se impune, inclusin carantinarea unei localități
  • În rest, toate măsurile de pănă acum rămân valabile: măsurile de până la incidența de 1,5, între 1,5 și 3 și peste 3.
  • Pârtiile de schi vor fi deschise. Vacanțe la munte doar cu respectarea regulilor.
  • Se vor intensifica controalele în Capitală.

Întrebat de jurnaliști dacă românii își pot face rezervări la munte pentru perioada sărbătorilor de iarnă, Raed Arafat a declarat că se poate face acest lucru, cu respectarea restricțiilor impuse deja.

Totodată, secretarul de stat recomandă să NU se meargă la colindat în acest an: ”Este un risc atât pentru gazdele care primesc colindători cât și pentru cei care merg din casă în casă să colinde”.

URMĂREȘTE-NE PE

Articole similare

Noutati