Raed Arafat: Centrul comercial din Sectorul 5 nu avea autorizaţie de securitate la incendiu

Raed Arafat spune că centrul comercial din Sectorul 5, mistuit marţi de flăcări, nu avea autorizaţie de securitate la incendiu.

”Fiind o clădire metalică, supusă unor temperaturi foarte mari, există risc să se prăbuşească. Vor rămâne echipe în cursul nopţii acolo şi am cerut să fie evaluată clădirea de un inginer structurist, ca să ne spună dacă există risc de prăbuşire. Din cauza aceasta, drumul ar putea rămâne blocat o perioadă”, a explicat șeful DSU, într-un interviu pentru Prima TV, notează news.ro.

În același timp, şeful DSU spune că este prea devreme pentru a fi identificată cauza și că tot ce se știe este că centrul nu avea autorizație.

„E prea devreme de spus despre o cauză. Singurul lucru pe care îl ştim la acest moment: clădirea nu avea autorizaţie (de securitate la incendiu – n.r.). Ultimul control a fost în 2021, dar lipsa autorizaţiei nu înseamnă că nu poate funcţiona. Depinde de motivele lipsei autorizaţiei. Unele pot să însemne închidere, altele pot să însemne doar amendă şi să funcţioneze”.

Raed Arafat a confirmat că nu au fost înregistrate victime, pompierii reuşind ”să evacueze persoanele de acolo”.

URMĂREȘTE-NE PE

Articole similare

Noutati