Raed Arafat demontează un fake-news devenit viral

O fotografie devenită virală pe rețelele de socializare l-a determinat pe secretarul de stat Raed Arafat să explice un fake news: acela că ar purta armă.

Raed Arafat declară că nu poartă pistol, aşa cum se susţine într-o serie de postări care s-au viralizat în mediul online. Şeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă afirmă că nu deţine permis de port armă şi că „pistolul” de la brâu sunt, de fapt, telefonul şi staţia radio.

Mai multe poze în care Raed Arafat pare că poartă un pistol la brâu s-au viralizat pe reţelele de socializare. Cu toate acestea, şeful DSU a negat aceste speculaţii şi a spus că nu are permis port armă.

„Pistolul pe care îl port la brâu.. conform afirmațiilor unor dezinformatori pe care, din păcate, le cred mulți dându-le share la aberațiile lor, este de fapt telefonul și stația radio pe care m-am obișnuit de ani de zile să le port la brâu! Știam de această poză care circulă de ceva timp, însă ieri mi-a spus un prieten că din nou această știre falsă a devenit virală după ce a fost postată pe un site din Târgu Mureș. Ca fapt divers, eu nici nu am permis de port armă ca să port un pistol la brâu, așa cum pretind dezinformatorii!”, a scris Raed Arafat pe Facebook.

Foto: Facebook / Raed Arafat

URMĂREȘTE-NE PE

Articole similare

Noutati