Raed Arafat, despre decizia de a începe lockdown-ul de noapte la 22.00: Poate că nu îți mai programezi întâlniri și vizite

0
221
raed arafat
Facebook / Departamentul pentru Situaţii de Urgenţă

România intră de duminică în lockdown de noapte cu o oră mai devreme – de la 22.00. Iată cum explică Raed Arafat, secretar de stat în Ministerul Afacerilor Interne (MAI) și șeful Departamentului pentru Situații de Urgență (DSU), această decizie.

„Am analizat ce s-a întâmplat în alte țări – veți vedea pe partea de ore că au variat, unii la 21.00, Franța la 18.00. La noi era la 23.00 și acum am coborât ora. Aceasta duce și la limitarea unor activități: dacă la 22.00 trebuie să fii acasă, atunci pleci la 21 – poate că nu îți mai programezi întâlniri, vizite. Totuși, este un impact pe alte activități care sunt toate riscante.

Nu s-a dorit să mergem prea jos, orice măsură poate fi adaptată. Ce știm sigur este că nu dorim să se facă un lockdown total. În rest, măsurile se adaptează și zonal, și după incidența, și național dacă se agravează situația”, a declarat Raed Arafat, vineri seară, la Digi24.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.