Raed Arafat, despre vaccinarea „la chiuvetă”: Riscă dosar penal şi poate chiar puşcărie

Secretarul de stat în cadrul Ministerului de Interne Raed Arafat afirmă că se vorbeşte despre două metode prin care se fac vaccinări fictive. El spune că există un dosar in rem pentru cazul vaccinării la chiuvetă.

Raed Arafat atrage atenţia că acest tip de fraudă poate atrage pedepse dure, vinovaţii putând ajunge chiar la închisoare.

Acesta a explicat care sunt riscurile medicale la care se supun românii care apelează la astfel de practici.

„Se vorbeşte despre două metode: metoda în care unii au încercat să umble la baza de date şi aici au fost prinşi medici sau pesonal sanitar care a făcut aşa ceva şi există dosare. Tehnica care e mai greu de prins este când cineva aruncă doza şi, de regulă, se face cu vaccinul care este într-o singură doză (Johnson & Johnson).

Arunci doza şi are un certificat adevărat verde, dar de fapt nu s-a vaccinat şi tu ştii că nu te-ai vaccinat. Ajungi la Terapie Intensivă, toată lumea ştie că eşti vaccinat, dacă nu spui adevărul şi nu spui că nu eşti vaccinat, s-ar putea medicul să considere că dacă eşti vaccinat, nu are de ce să intre cu medicaţia într-un mod agresiv. Deci îl induci în eroare şi pe medicul respectiv, îţi pui viaţa în pericol mai mult şi după care nu auzim decât că vaccinaţii s-au îmbolnăvit şi poate unii dintre ei, de fapt, sunt nevaccinaţi, au doar certificat”, a declarat Raed Arafat, la B1 TV, vineri seara.

Aceste practici duc la dosare penale, spune Arafat

Arafat a explicat că acest fenomen este combătut în primul rând prin propria conştiinţă şi a atras atenţia că aceste practici duc la dosare penale.

„În primul rând prin conştiinţă personală şi să înţelegem că asta e o chestiune penală foarte, foarte gravă. Acum există un dosar penal in rem pe această temă şi cu siguranţă, dacă se va prinde cineva care a făcut acest lucru… s-ar putea ca un pacient aflat în stare gravă să recunoască şi e suficient ca Poliţia să ştie că pacientul a recunoscut, să spună unde, la ce oră a făcut-o şi persoana care a făcut acest lucru deja este identificată şi asta însemană dosar penal şi chiar risc de a intra în puşcărie. Nu ştiu dacă merită”, a afirmat Arafat.

Raed Arafat: „În final colegii de la Poliţie vor depista cine a făcut aşa ceva”

Secretarul de stat a mai declarat că în aceste practici de vaccinare fictivă sunt implicaţi şi cel care face această „vaccinare” şi cel care o primeşte, dar că în final poliţiştii vor depista vinovaţii.

URMĂREȘTE-NE PE

Articole similare

Noutati