Raed Arafat: La București, Iași și Piatra Neamț vor fi folosite unități mobile de terapie intensivă

0
132
DSU

Șeful DSU, Raed Arafat, a anunțat că la București, Iași și Piatra Neamț vor fi folosite unități mobile de terapie intensivă. Specialiștii le operaționalizează astfel încât să fie folosite de medici și pacienți.

Raed Arafat a anunțat pe Facebook că unitățile mobile de terapie intensivă mobilă vor fi folosite în continuare pentru suplimentarea numărului de paturi de terapie intensivă.

În București au fost aduși medici din alte județe

La București funcționează două unități, la institutul Marius Nasta și la Spitalul de Urgență Sf. Ioan. Din cauza numărului mare de pacienți, au fost aduși medici din alte județe ca să-i ajute pe colegii lor din Capitală.

De asemenea, în următoarele zile, va fi operaționalizată unitatea mobilă atașată Spitalului Victor Babeș din Capitală. O altă unitate a fost trimisă la Iași urmând să fie instalată, iar cea care a fost la Timișoara va fi mutată la Piatra Neamț, la solicitarea autorităților din acest județ.

Potrivit statisticilor, peste 650 de pacienți au fost tratați în aceste unități mobile, iar numărul este în creștere accelerată.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.