Raed Arafat: Multe persoane cu simptome Covid continuă să meargă la muncă / Apel către populație

1
971
Arafat Guvern

Raed Arafat a precizat că tot mai multe persoane infectate cu Sars-Cov-2 ajung la spital târziu. În acest context, șeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă face un apel la cei care au simptome să nu meargă la muncă, să respecte regulile sanitare, să se testeze şi să ia legătura cu medicul de familie cât mai rapid.

Arafat a punctat că acțiunile de combatere a răspândirii virusului sunt îngreunate de acest tip de comportament.

”Vreau să subliniez câteva lucruri: mai mulţi pacienţi ajung târziu, nu vin când apar simptomele şi nu se testează când apar simptomele. Mai mult, în unele unităţi de primiri-urgenţe, după ce s-a făcut anamneza cu pacienţi pozitivi, au aflat că pacienţii care ştiu că sunt simptomatici de câteva zile şi nu s-au testat au mers la locul de muncă, fiind simptomatici.

”Dacă eşti simptomatic, nu te duci la lucru, porţi masca tot timpul şi te testezi”

Acest lucru face foarte grea combaterea răspândirii pandemiei. Apelul nostru către populaţie: dacă eşti simptomatic, nu te duci la lucru, porţi masca tot timpul şi te testezi.

Dacă eşti pozitiv, anunţi medicul şi intri în izolare şi dacă e nevoie, bineînţeles, ajungi să fi consultat, pentru că aplicarea tardivă a tratamentului poate să pună viaţa unei persoane în pericol. Aşa că nu este de glumit cu acest virus, cine poate fi pozitiv, cine are simptome să nu meargă la locul de muncă, să se testeze şi să ia legătura cu medicul lui de familie”, a declarat Arafat.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.