Raed Arafat: Populaţia nu este anunţată înainte de producerea cutremurelor, pentru că s-ar crea panică

0
164
Arafat Guvern

Populaţia din România nu este anunţată înainte de producerea cutremurelor, pentru că nu este pregătită şi s-ar crea panică, a declarat şeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă, Raed Arafat.

El a explicat, vineri, într-o conferinţă, că unii cetăţeni ar putea încerca să coboare pe scări, dacă ar fi anunţaţi că se produce un seism în câteva secunde, scrie Agerpres.

Raed Arafat a atras atenţia că s-ar induce panică unei populaţii fără exerciţii frecvente în acest domeniu.

Mai mult, el a spus că se estimează că sunt 25 de secunde din momentul în care senzorul detectează un viitor cutremur şi până la producerea sa, însă nu întotdeauna acesta este intervalul şi că nu s-a avut în vedere timpul necesar pentru elaborarea şi transmiterea mesajului.

Raed Arafat a spus că dezastrele, fie că sunt cutremure, inundaţii sau alte fenomene meteo, se agravează, fapt ce necesită mai multă pregătire din partea autorităţilor şi a cetăţenilor.

„Fiecare persoană trebuie să ştie ce riscuri o ameninţă în zona în care trăieşte sau în zona în care merge, cum trebuie să fie pregătită, ce are de făcut în primă fază. Primii salvatori într-un cutremur sunt vecinii şi oamenii de la faţa locului şi poate să dureze chiar câteva ore până vezi primele forţe (…). Pregătirea trebuie să fie una a societăţii”, a adăugat şeful DSU.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.