Raed Arafat: Purtatul măștii în spațiile publice reduce răspândirea COVID – 19

Secretarul de stat Raed Arafat a îndemnat, duminică, populația să nu mai iasă din casă fără să își acopere gura și nasul la ieșirea din casă, indiferent dacă există sau nu există vreun simptom de coronavirus.  

„(…) luând în considerare modul de răspândire a virusului inclusiv de la persoane infectate dar asimptomatice, mai multe autorități pe plan international au început sa recomande purtatul mastii, sau a orice alta forma de material de protectie pentru nas si gura, oriunde mergem in spatiile publice, in mijloacele de transport in comun sau cand suntem la intalnire cu altii. Dovezile recente arata ca acest comportament poate reduce raspandirea virusului care cauzeaza COVID 19 in comunitate”, a transmis Raed Arafat, într-un mesaj pe Facebook.

Raed Arafat a precizat că este cunoscut faptul că ”nu prea gasim masti simple in piata si faptul ca in cazul in care gasim preturile pot fi exorbitante”.

”De aceea au inceput sa apara alternative ce pot fi realizate acasa de oricine ca sa le poarte cand iese din casa. Va dura pana ne vom obisnui cu aceasta practica dar din ce vad si din informatiile pe care le avem, ar fi bine sa incepem sa aplicam aceasta practica cat de repede posibil, indiferent de cine ar rade de noi si cat de haios sau ciudat am arata. (… )ar fi o masura suplimentara care sa vina in sprijinul celor care se lupta cu acest virus si in sprijinul nostru a tuturor pentru a ne proteja si a proteja pe altii. Aduceti-va aminte, nu este nevoie de masca medicala ca sa va protejati si sa protejati pe altii… puteti improviza! Totodata daca faceti acest lucru si va confectionati o masca acasa, nu uitati sa o spalati zilnic cand va intoarceti acasa, si sa o calcati”, a afirmat Raed Arafat.

URMĂREȘTE-NE PE

Articole similare

Noutati