Raed Arafat: Ultima măsură care se va ridica va fi masca la interior

Secretarul de stat Raed Arafat a precizat, joi, că ultima măsură care se va ridica va fi masca la interior. Cu toate acesrea, sunt anumite măsuri care se pot relaxa dacă va continua trendul descrescător al epidemiei.

„Ultima măsură care se va atinge va fi masca la interior. Probabil se va umbla la capacitățile sălilor unde se întâmplă anumite activități sau masca le exterior, sunt anumite măsuri dacă se continuă trendul de scădere și la terapie intensivă și a numărului de cazuri”, a precizat Raed Arafat, întrebat dacă există un calendar al relaxărilor.

Deocamdată sunt în vigoare toate măsurile privind purtarea măștii de protecție, iar în momentul în care va fi publicată decizia Curții Constituționale, Guvernul va decide ce reglementări trebuie adoptate, a completat Arafat.

”Într-o lună vom fi într-o situație mult mai bună”

„Dacă se menține actualul tren de scădere, într-o lună vom fi într-o situație mult mai bună și vizibilă din punct de vedere epidemiologic. Să nu uităm că suntem la 15 mii de cazuri, care în urmă cu câteva luni ne speriau pe toți. Situația încă nu e stabilizată”, a declarat și Valeriu Gheorghiță.

URMĂREȘTE-NE PE

Articole similare

Noutati