Rafila: Dacă avem 1000 de cazuri pe zi, nu putem avea alegeri locale

Reprezentantul României în Organizaţia Mondială a Sănătăţii, Alexandru Rafila, a declarat vineri seară că alegerile locale pot avea loc în luna septembrie, aşa cum a fost stabilit, doar dacă numărul de infectări scade.

”Dacă noi reuşim până în luna septembrie, la jumătatea lunii septembrie, să ţinem lucrurile acestea sub control, să reducem numărul de cazuri, să scădem acea rată de transmitere sub 1 ca să existe o scădere sustenabilă, sigur, alegerile pot avea loc fără niciun fel de problemă cu nişte măsuri a de protecţie a celor care sunt în secţiile de vot”, a declarat Alexandru Rafila, la Digi 24.

Dacă vom avea în continuare 1000 de infectări pe zi, alegerile nu se vor putea organiza în septembrie, a spus Rafila.

”Dacă avem 1.000 de cazuri pe zi, într-o perioadă de creştere susţinută, cum este cea de acum, răspunsul este nu, dacă am 1.000 de cazuri pe zi, într-o perioadă lungă de scădere, adică să zicem că ajungem la nişte cifre foarte importante şi lucrurile merg rapid în jos datorită responsabilităţii populaţiei şi măsurilor pe care le ia Guvernul, atunci putem să ne punem problema că se organizează. Deci depinde nu numai de cifra în sine, ci depinde foarte mult trendul în mijlocul căruia ne aflăm”, a declarat Rafila.

URMĂREȘTE-NE PE

Articole similare

Noutati