Rafila ia în calcul renunțarea la tichetele de masă pentru persoanele vaccinate

Ministrul Sănătății, Alexandru Rafila, ia în calcul renunțarea la acordarea tichetelor de masă de 100 de lei pentru persoanele vaccinate împotriva COVID-19, pentru că “stimulentele financiare nu mai produc efecte”.

“Am avut discuții cu reprezentanții medicilor de familie privind măsurile care trebuie luate urgent în această perioadă pentru creșterea acoperirii vaccinale și testării, evaluării și tratamentului pacientilor COVID în ambulator. A fost o discuție care s-a referit la necesitatea plății restanțelor pentru serviciile de vaccinare către medicii de familie și despre scăderea interesului pentru vaccinare, în ciuda acordării voucherelor de 100 de lei. Probabil trebuie căutate alte soluții care să impulsioneze vaccinarea, dacă stimulentele financiare nu mai produc efecte. Discuția a fost informală și nu a presupus luarea unor decizii”, a declarat ministrul Sănătății pentru HotNews.ro.

Românii care s-au vaccinat anti-COVID-19 începând cu 31 august pot primi vouchere în valoare de 100 de lei începând de la acea dată. Voucherele se acordă sub forma a 5 tichete de masă în valoare de 20 de lei fiecare.

Potrivit legii, tichetele se acordă persoanelor care se vaccinează cu schema inițială (primele două doze Pfizer, Moderna sau Astra Zeneca sau doza unică Johnson&Johnson), nu și pentru doza booster (doza 3), până la data de 31 decembrie 2021.

La începutul lunii noiembrie, Ministerul Sănătății, condus pe atunci de Cseke Attila, ministru interimar, a decis să crească la 6 luni termenul până la care se pot acorda bonurile de masă de 100 de lei, pe fondul întârzierilor apărute.

URMĂREȘTE-NE PE

Articole similare

Noutati