Rafila: Mă aştept ca la jumătatea lunii decembrie să avem foarte multe cazuri în spitale şi foarte multe decese

0
124
captura foto Youtube - Mediafax Ro

Alexandru Rafila spune că se aşteaptă ca la jumătatea lunii decembrie să fie „foarte multe cazuri” de pacienţi cu COVID-19 în spitale şi „foarte multe decese”, în contextul în care în aceste zile numărul de teste făcute este redus, astfel că şi numărul cazurilor confirmate a scăzut, dar în secţiile de Terapie Intensivă activitatea este blocată.

„Eu observ că, de o săptămână, numărul de teste efectuat s-a redus cu 60%, am avut patru zile cu reducere de 60% a numărului de teste, implicit s-a redus şi numărul de cazuri, că sigur că dacă testezi mult mai puţin, ai şi mult mai puţine cazuri şi asistăm, pe de altă parte, la o blocare a activităţii în secţiile de terapie intensivă şi la un număr foarte mare de decese. Or, lucrurile astea se vor răzbuna, începând de săptămâna viitoare”, a declarat Alexandru Rafila, potrivit news.ro.

El a susţinut, referitor la afirmaţiile premierului Ludovic Orban conform cărora „sută la sută nu se va reintroduce lockdown-ul”, că un răspuns echilibrat, potrivit pentru o astfel de situaţie, ar trebui să fie: „în funcţie de situaţia epidemiologică, luăm măsuri nemedicale mai stringente sau mai puţin stringente încât să ţinem situaţia sub control”.

„Dar având în vedere ceea ce s-a întâmplat în această perioadă, eu mă aştept – şi să dea Dumnezeu să greşesc eu – ca la jumătatea lunii decembrie să avem foarte multe cazuri în spitale şi foarte multe decese, iar lucrul acesta, pentru orice guvern va fi după data de 15 decembrie, o să fie nevoie de anumite măsuri, care ar trebui în mod clar să fie în responsabilitatea celor care au hotărât această inacţiune”, a adăugat Rafila.

Întrebat dacă la mijlocul lunii decembrie o să fie un „dezastru”, Rafila a replicat: „Nu ştiu dacă o să fie un dezastru, dar situaţia o să fie serioasă”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.