Rafila: Termenul pentru construcţia celor 25 de obiective spitaliceşti din PNRR este 30 iunie 2026

0
247
captura foto Youtube - Mediafax Ro

Ministrul Sănătăţii, Alexandru Rafila, a precizat că acele 25 de obiective spitaliceşti care vor fi realizate cu bani din PNRR urmează să fie stabilite şi vor trebui construite până în 30 iunie 2026. Cele 25 trebuie selectate dintr-o listă de 49 care se găseşte la Ministerul Sănătăţii, potrivit agenției de presă news.ro.

Întrebat vineri seară, la Digi24, care este termenul la care vor fi construite spitalele prin PNRR, Alexandru Rafila a explicat că mai întâi trebuie făcută o selecţie.
„Termenul pentru construcţia celor 25 de obiective spitaliceşti este 30 iunie 2026, e un termen destul de strâns, 4 ani de zile. Noi am elaborat deja criteriile pentru alegerea celor 25 de obiective, dintr-o listă prestabilită de 49 pe care am găsit-o la Ministerul Sănătăţii şi pe care, din păcate, nu putem să o completăm”, a declarat Rafila.
Ministrul Sănătăţii a precizat că unele dintre aceste obiective sunt avansate cu documentaţiile.
„Până anul viitor se întâmplă alegerea celor 25 de obiective. Spitalele unele au trecut de partea de documentaţie, au şi proiectul tehnic, au semnat deja şi partea de construcţie, unele dintre cele de pe lista de 49. Guvernul aprobă criteriile şi dacă sunt unele foarte avansate şi sunt unele dintre ele foarte avansate, prima cărămidă poate fi pusă. Nu ştiu care vor fi alese, trebuie aplicate criteriile”, a declarat Alexandru Rafila.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.