Raluca Turcan anunță că exercitarea meseriei de bonă va fi posibilă în perioada următoare

0
224
bebelus
Unsplash

Ministrul Muncii şi Protecţiei Sociale, Raluca Turcan, a anunţat vineri, într-o conferinţă de presă susţinută la Cluj, că exercitarea meseriei de bună va fi posibilă în perioada următoare, după ce vor fi stabilite standardele de calitate pentru exercitarea acestei meserii, procedură care este în curs, scrie agenția de presă Agerpres.

„Împreună cu domnul primar am reuşit să mişcăm un proiect de lege încremenit la nivelul anului 2014, şi anume exercitarea meseriei de bonă, care a beneficiat de norme de aplicare abia în anul 2017 şi care nu au fost încă legiferate, pentru că nu au existat standarde pentru serviciile de bone, parte pe care noi am demarat-o la Ministerul Muncii în zilele trecute. Aşadar, exercitarea meseriei de bonă va fi posibilă în perioada următoare, pentru că avem lege, norme de aplicare şi, de asemenea, standarde de calitate pentru exercitarea acestei meserii”, a declarat Raluca Turcan, într-o conferinţă de presă susţinută alături de primarul municipiului Cluj-Napoca, Emil Boc, şi de europarlamentarul Daniel Buda.

În context, aceasta a spus că în România va creşte numărul de locuri în creşe.

„Aş vrea să mai ating un subiect astăzi, pentru că acesta a fost deschis şi urmărit şi de către domnul primar Emil Boc, căruia îi mulţumesc pentru tenacitatea de a rezolva o problemă pe care şi noi ne-am asumat-o în programul de guvernare. Şi anume, creşterea numărului de locuri în creşe. Cum se poate realiza lucrul acesta? În programul de guvernare ne-am asumat ca prin PNRR să creştem infrastructura de creşe în România. Avem alocaţi aproximativ 43 de milioane de euro pentru realizarea a 140 de creşe în România. În acelaşi timp, una dintre primele măsuri pe care ni le-am asumat odată cu mandatul Guvernului Cîţu a fost ca părinţii care se află în concediu de creştere a copilului să fie stimulaţi să se reîntoarcă la muncă înainte de împlinirea vârstei de 6 luni a copilului”, a mai spus Raluca Turcan.

Ministrul Raluca Turcan a participat, vineri, la deschiderea Bursei locurilor de muncă organizată de AJOFM Cluj, a vizitat agenţii economici clujeni Emerson şi Terapia şi a avut o întâlnire de lucru cu şefii instituţiilor deconcentrate din subordinea MMPS.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.