Raluca Turcan anunță demararea lucrărilor la Castelele Peleș și Pelișor

0
230
Foto: Facebook / Muzeul National Peles

Ministrul Culturii, Raluca Turcan, anunță că în cel mai scurt timp, se vor demara lucrările de execuție pentru intervenția în primă urgență și servicii de proiectare destinate acoperișurilor monumentelor istorice Castelul Peleș și Castelul Pelișor. Conform contractului semnat de Institutul Național al Patrimoniului, durata de execuție este de 6 luni începând cu emiterea ordinului de începere.

Valoarea totală a contractului este de 8.236.704,00 LEI, TVA inclus, din care 398.293,00 lei, TVA inclus, pentru servicii de proiectare, și 7.838.411,00 lei, TVA inclus, pentru lucrări de intervenții în primă urgență, anunță ministrul pe pagina sa de Facebook.

Lucrările ce urmează a fi demarate vor include protejarea elementelor decorative, a componentelor artistice și reparații locale ale sistemului de instalații.

Documentația de atribuire pentru lucrările de intervenții în primă urgență la acoperișurile monumentelor istorice Castelul Peleș și Castelul Pelișor a fost publicată în sistemul electronic al achizițiilor publice (SEAP) în luna septembrie 2023, în vederea depunerii ofertelor tehnico-financiare de către operatorii economici.

Următorul pas în ceea ce privește investițiile prevăzute pentru aceste monumente istorice emblematice pentru România este restaurarea și punerea în valoare a Teraselor Castelului Peleș, proiect inițiat de Ministerul Culturii prin Institutul Național al Patrimoniului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.