Raluca Turcan anunţă începerea lucrărilor de restaurare la Casa de târgoveţ din Capitală. Aici va deveni funcțional un centru de informare

Ministrul Raluca Turcan a anunţat că au început lucrările de restaurare la Casa de târgoveţ situată pe Calea Şerban Vodă din Bucureşti.

  • Ea a adăugat că, anul viitor, aici va deveni funcţional Centrul de informare şi promovare a patrimoniului cultural, o investiţie de 438.000 de euro pentru restaurarea şi punerea în valoare a Casei de târgoveţ este finanţată de Institutul Naţional al Patrimoniului, prin Programul Naţional de Restaurare.

„Astăzi au început lucrările de restaurare şi punere în valoare a uneia dintre celei mai vechi şi mai reprezentative clădiri din Capitală, Casa de târgoveţ situată pe Calea Şerban Vodă.

Este un monument istoric care a trecut prin foarte multe transformări de-a lungul timpului, fiind folosit vreme de 20 de ani drept atelier şi magazie şi alţi 20 neavând nicio destinaţie. Anul viitor, aici va deveni funcţional Centrul de informare şi promovare a patrimoniului cultural.

Investiţia în valoare de 438.000 de euro pentru restaurarea şi punerea în valoare a Casei de târgoveţ este finanţată de Institutul Naţional al Patrimoniului prin Programul Naţional de Restaurare”, a scris Raluca Turcan, miercuri, pe pagina de Facebook.
  • Ministrul Culturii a mai spus că alături de colegii de la Institutul Naţional al Patrimoniului, finanţator şi beneficiar al proiectului de investiţii, a dorit să se asigure că procedurile de restaurare şi punere în valoare a monumentului istoric Casa de târgoveţ se vor derula conform calendarului stabilit.

„Astfel, după finalizarea etapei de execuţie a lucrărilor, Capitala va beneficia de un centru de informare şi promovare a patrimoniului cultural ce va permite, totodată, organizarea unor expoziţii tematice, a unor evenimente culturale, concerte şi conferinţe”, a mai precizat Turcan.
  • Ea a adăugat că „investiţia în patrimoniul construit este una dintre priorităţile Ministerului Culturii, în portofoliul de investiţii pentru Capitală fiind incluse, de asemenea, proiecte finanţate prin Banca de Dezvoltare a Consiliului Europei (BDCE), precum Muzeul Naţional de Istorie a României, Muzeul Naţional «George Enescu», Centrul Naţional al Dansului Bucureşti – Sala „Omnia”, Vila «Ion I.C. Brătianu»”.

URMĂREȘTE-NE PE

Articole similare

Noutati