Raluca Turcan: „Cred că este crucial să ne concentrăm eforturile asupra promovării filmului românesc”

0
210
Foto: Facebook Raluca Turcan
Ministerul Culturii a publicat astăzi proiectul de Lege privind modificarea și completarea Ordonanței Guvernului nr. 39/2005 referitoare la cinematografie, o reformă ambițioasă care urmărește să aducă la zi sistemul de cinematografie, așa cum precizează și ministrul într-un comunicat.
„Industria cinematografică deține o poziție importantă în cadrul culturii și economiei naționale și reprezintă una dintre prioritățile Ministerului Culturii”, anunță de pagina sa de Facebook, Raluca Turcan.
„Cred că este crucial să ne concentrăm eforturile asupra promovării filmului românesc și a producțiilor de înaltă calitate artistică, care să reflecte valorile culturale, atât naționale, cât și europene, iar noul cadru de sprijin pentru calitate artistică își propune să încurajeze dezvoltarea tinerelor talente din industria cinematografică și să consolideze prezența noastră pe piața internațională de film.
Prin alinierea la normele europene și desecretizarea fazei concursului de scenarii, urmărim să asigurăm un sistem de finanțare transparent, clar și predictibil pentru producătorii și regizorii aflați la început de carieră și să maximizăm șansele acestora de a accesa oportunități de coproducție și finanțări internaționale.
Această reformă reprezintă încă un pas în angajamentul meu ferm pentru dezvoltarea unei industrii cinematografice robuste și prospere, capabilă să creeze opere de artă remarcabile și să promoveze cultura și identitatea noastră națională pe scena globală, contribuind astfel la consolidarea patrimoniului cultural și economic al țării noastre.”, se mai arată în postare.
Întregul proiect poate fi consultat în link-ul de mai jos:

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.