Rămâne obligatorie purtarea măștii pe o distanță de 50 de metri în jurul școlilor din București

1
235
Unsplash

Alin Stoica, prefectul Municipiului București, a făcut sâmbătă câteva declarații, în contextul relaxării măsurilor de restricție anti-pandemie și scăderii ratei de infectare cu COVID-19 în Capitală, potrivit antena3.ro.

Prefectul a ținut să precizeze că rămâne obligatorie purtarea măștii pe o distanță de 50 de m în jurul școlilor.

„Știm că se pot formă aglomerări în parcuri sau Centrul Vechi dar urmează că în urmă monitorizării să primim niște propuneri concrete. Vor fi observari făcute, notate și stransmise.

La sala de fitness vor trebui să vină cu certificatul printat sau în format electronic. Cu testele PCR sau testele rapide, la fel.

Sunt aceleași reguli privind sactiunile contrventionale.

Nu este stabilită deocamdată o țintă de vaccinare. Noi am stabilit, nu oficial, dar avem o țintă de vaccinare zilnică, pe București, de 20.000 de persoane. Și sperăm să o atingem până la sfârșitul lunii.

Organizatorul unui eveniment este de regulă cel în curtea căruia se irganizeaza evenimentul și pune la dispoziție atât spațiu cât și celelalte mijloace pentru că evenimentul să poată fi organizat. Adică patronul.”

Prefect: Școlile din București se redeschid pentru toți elevii doar după ce rata de infectare scade sub 1 la mie

„Vor fi permise evenimente de tip drive-in şi evenimente culturale in aer liber cu pana la 300 de participanți. În scenariul ministerelor Sănătății şi Educației, redeschiderea școlilor cu prezenta fizica a tuturor elevilor se face la scăderea sub 1 la mie a incidenței.

Deocamdată, ne aflăm în scenariul hibrid în care, în București, doar preșcolarii, elevii ciclului primar şi cei din clasele terminale merg la cursuri cu prezență fizică”, a precizat prefectul.

El a estimat că, dacă tendința actuală se menține, rata de infectare va scădea sub 1, dacă nu apar alte „influențe negative”.

Eventuala scădere sub 1% a ratei de infectare nu va aduce relaxări suplimentare pentru agenții economici dar va permite redeschiderea completă a școlilor.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.