Rareș Hopincă, city manager Sector 5: Reabilităm termic 100 blocuri în 2023!

City managerul Sectorului 5, Rareș Hopincă, a semnat Ordinul de Începere a Lucrărilor pentru două noi loturi, de 26 și, respectiv 11 blocuri, pentru execuția lucrărilor de reabilitare termică.

  • Programul de reabilitare continuă, prin implementarea Acordului Cadru inițiat în 2019, iar în total vor fi reabilitate termic 100 de blocuri în anul 2023.

“Am semnat ordinul de începere a lucrărilor pentru 37 de imobile, din totalul de 100 câte vor fi reabilitate în acest an. Pentru încă 12 imobile vom da Ordin de Începere în martie, iar 41 de blocuri sunt în faza de emitere a Autorizației de Construire – lucrările urmând a începe în luna mai.

Alte 10 blocuri sunt începute în decembrie, iar reabilitarea termică se face cu o soluție inovativă”, a declarat city managerul Sectorului 5, Rareș Hopincă.

Pentru execuția lucrărilor, fondurile provin din sume nerambursabile de la bugetul Uniunii Europene (PNRR), fonduri rambursabile și de la bugetul local – contractele pentru finanțare fiind semnate în ultimele 6 luni.

“Tot în 2023, Primăria Sectorului 5 va realiza studiile de fezabilitate pentru alte 217 blocuri și va lansa procedura de licitație pentru execuția lucrărilor”, a menționat city managerul Sectorului 5, Rareș Hopincă.

Lista cu blocurile care vor fi reabilitate în acest an:

URMĂREȘTE-NE PE

Articole similare

Noutati