Răsfățații! Asemănari…. Deosebiri…. DESTINE! Episodul 1

Ilie Dumitrescu vs Dănuț Lupu 

Pe culoarul dintre vestiar și gazon, Fiii lui Uranus se întâlnesc, se privesc, aruncându-și venin altoit cu zeflemea disimulată în însușirile „litigioase” a celor care soarta le-a surâs.

El, dezgustat de păcla unsuroasă , formată din țigări ieftine, sudoare proletară și glume de șantier, Lui, căruia și…. suspensoru’ îi mirosea a Yves Saint Laurent – La Nuit De L’ Homme, El, cu charisma schimonosită în dezgust : Ce umilință?!….să respir același aer cu Ei , nevoiașii, El, care venise dintr-un „workshop” estival din Mexic unde „studiase” piramidele mayașe de la Tulum și Chichen Itza, El, să-i suporte pe Ei, nefericiții, care nu au avut precum, El, un zeu (al Fotbalului) protector, dar de fapt, El, le datorează Lor…. Totul !!

El, naratorul din…. „Marginimea Drumețului”, care se alimentează forțat cu scrieri celebre, crezând că i se va modela comportamentul, imaginea, caracterul, El, neînțelegând, cosmetizarea se face până la 40 de ani, după aceea totul fiind doar un simulacru, un clișeu, înnoirea agonizand numai în false și disperate adăugiri, frivole, idealiste de scamator de măști…. Teatrale.

Da, El, „Heruvimul”, care are oroare de „Cornul de Aur” de când Atotputernicul Zeus (Gică), i-a anulat cursa de Barcelona (ca o pedeapsă, în încercarea de a se crede ” Virtuos”, deși cred că putea face mult mai mult decât majoritatea…. „Serafimilor” dintre cei care au încercat să „lumineze”…. „Diavolul Milanez”, toți având genunchii în…. gazon, iar mintea la…. „El Corte Ingles” pentru a-și procura…. cafeaua Alvorada, blugii Jordache și video-urile Akai…. „prăduite” de „șmenarii” de pe….Covaci.

El, pribeagu ‘, trimis în…. surghiun la Scornicești, acolo unde „Jupăn” era, temutul și orgoliosul Barză , tartoru’ de peste 20 ani în C. A. P. ul transformat în Monaco de…. Oltenia [ da, Legenda Barză, celebrul și fidelul goalkeeper al Scorniceștiului încă de la „procreere” , venit, trimis, rătăcit, precum El, dar nu de pe „Șoseaua” care desparte A P V-iști de „Podul Calicior”, ci din Elita Regiei…. Nașu ‘, Mățăoanu, Ață, Bella, Romica, Viorel Kraus, Gino, Brini, Neluțu Cățoi etc., „nășit” de Profesorul Angelo, da, Barză, cel care la o nuntă, supărat că „Muzicanții” nu i-au cântat melodia preferată ( da avea…. damblaua asta, să „joace” când pe vine când pe călcâie, cu o mână la ceafă și una la șold, precum escrocii de „geambași”, văzuse și el în „tensionata” lui copilărie, în Călărașiu’, ăla, uscat, plat, puturos unde vipia verii și crivățul iernii, îți anula, caracterul, felul…. Viața, acolo unde îl admira tăcut, ascuns, temător, pe Gheorghe COLEAȘĂ, tiranul, crudul dar…. Corectul, da, Despotul Absolut, care împărțea, bunătatea, răutatea…. Dreptatea, oamenilor și a…. Cailor, din zona Lehliu – Vlad Tepes – Călărași, pe care pătrunzător, preventiv, întâi îi speria cu…. biciul lui faimos împletit în 4, apoi arăta amenințător spre brâul lui…. „proeminent”, în locul în care își ținea „nenorocita”, aia, de….toporișcă, cu care…. câte vieți a curmat, puțini știu, câți morți avea pe conștiință, doar el știa….?! )….da, pe el îl văzuse „jucând” stând pe „ciuci” cu pantalonii, ăia, ai lui din…. „Aba” mai săi plesnească și cu căciula, aia, a lui, din miel „Țurcan” din scrierile lui Sadoveanu…. și ține-te….

Of, of, of, oooof și-un pantof,
Fără de talpă, fără de toc,
Cu ciorapu’ rupt în bot,
Saftia n-avea de loc,
Mititilica mea….!

…. și i-a făcut „pieptar” acordeonul lui Budală și „cravată” vioara lui Dragoi și a bătut toți nuntașii, cu mirii, nașii , mesenii , încât a doua zi după „plângerea” acestora „Cumnații Marelui Cârmaci” nu au crezut „victimele”, zicând că respectivii chefuitori s-au îmbătat și s-au bătut între ei, iar el, da, „Frumosul Liviu” (( chanteuse – ele și balerinele din Melody-ul „Epocii de Aur” pot depune mărturie )), neputând să facă asemenea „urgie”, dar, el mai făcuse și alte „grozăvii”, celebră fiind, când l-a „învins” pe „indestructibilul”…. Armeanu’ și la remy și la barbut și la pocher și la…. „parte-n parte”) ]…. da, acolo, El, avea să afle realitatea primitivă, obscură a provinciei neiertătoare cu, Ei,…. băieții subțiri cu aere de subretă…. mofturoasă.

El, care-și descrie trecutul cu (ca) o splendoare artistică, uită, dacă Belo nu „defecta”, El și Bursucu’ rămâneau afundați în noroiul amestecat cu zaibăr…. uruială și bălegar, cizelat meschin de…. Tractoarele lui Lică Barbulescu și Dacia Break Galbenă a lui Nelu Udrea (discret, inteligent…. puternic, care a făcut din Crama Piscani o „instituție” de interes național), supravegheați de ochii vigilenți, invidioși ai…. „Doamnei Învățământului”, care nu-și dorea ca fiul ei…. „preatimpuriu’ Capitan”, să sfârșească în rigola ridicolului, alături de golanii….” Oracolului din Bălcești”!

Acolo, El, la…. „ScorniCity”, putea să dispară, sfârșind în mariaje îndoielnice, consumate cu truditoarele – vestale – textiliste, întreținătoarele focului (averii) Templului „Împăratului” Gansievici sau cu…. chinuitele – dansatoare ale Ansamblului de…. „Jucăuși”, pe care…. Vatafu ‘ „Pournișyy” le siluia, posedăndu-le, brutal, lacom, libidinos pe canapelele, alea, maro, uzate de umezeala transpirației, alcoolului și a…. poluțiilor diurne și nocturne, toate acestea petrecându-se în fantomaticul…. Scornicești, inexpresiv, precum un…. Candelabru într-un…. bordei, obscur…. Calic.

Acolo, El, era mic, modest, discret, speriat, unde…. Mar(adona)ian era, „piua-întâi”, dar din cauza deprinderilor…. „sensibile”, a trebuit să fie despărțit de siamezul lui, talentatu’ Grecu’, deoarece făceau prea des și prea pe față (până și Șefii C. A. P. ului ((îmbrăcați în blugi Levi’s și încălțați în…. gumari de Drăgășani, da, modificat pentru…. cultura…. „cauciucului” !! )), și-au dat seama), „bara-bara” cu…. Vizitatorii.

El, pricopsitu’ care manifestă aversiune față de cei care-i ocupă…. spațiul vital, El, care a uitat triunghiul formarii sale : Ghencea, Valea Calugareasca și Drumul Taberei, are acum pe…. Waze – ul…. Destinației sale…. Saville Row…!

Din Episodul 2:

Celălalt, când detașat, când adaptat (în funcție de…. Ținte), îi plăcea la…. Faleza (ă) copilăriei, acolo unde…. Eroul era(doar) el, sau la…. Bolintin, în Pizzerie, acolo unde în pumnul lui mare, febril, mesteca…. răsucind…. oasele bălane, punctate cu sânge…. diavolesc, a căror sumă dădea fiori…. oculte

Editorial de Vali Savadosi

URMĂREȘTE-NE PE

Articole similare

Noutati