Rata de acoperire vaccinală în Bucureşti este de aproximativ 33,8% din populaţia rezidentă

Valeriu Gheorghiţă, preşedintele Comitetului Naţional de Coordonare a Activităţilor privind Vaccinarea împotriva COVID-19, a anunțat că rata de acoperire vaccinală în Bucureşti este de aproximativ 33,8% din populaţia rezidentă.

„Aş vrea să fac o precizare. Populaţia la care facem referire este populaţia rezidentă, aşa cum este raportată de către Institutul Naţional de Statistică, aşa încât datele la zi: pentru Bucureşti avem o rată de acoperire vaccinală de circa 33,8% din populaţia rezidentă, şi dacă eliminăm populaţia sub 16 ani avem o rată de acoperire vaccinală în momentul de faţă în Bucureşti de 40%, ceea ce înseamnă o rată suficient de bună şi cred că acest lucru, cel puţin parţial, explică şi evoluţia favorabilă a pandemiei la nivel naţional”, a spus medicul militar, într-o conferinţă de presă, scrie Agerpres.

”Este o rată suficient de bună”

Potrivit acestuia, acoperirea vaccinală în judeţul Cluj este de 30,2%, iar în Municipiul Cluj-Napoca este de 40%.

„Pentru judeţul Cluj avem o rată de acoperire vaccinală de 30,2% şi, la fel, dacă ne uităm la populaţia eligibilă, mai mare de 16 ani, inclusiv, avem o rată de acoperire vaccinală de peste 35%, 35,7%. Vorbim de judeţ şi nu de Municipiul Cluj-Napoca. În Municipiul Cluj-Napoca, rata de acoperire vaccinală este de 40% în momentul de faţă. Pentru judeţul Sibiu avem o rată de acoperire vaccinală pentru populaţia rezidentă de 23,7%, pentru populaţia eligibilă mai mare de 16 ani – 28,9%; pentru Braşov – 23,65% rată de acoperire vaccinală a populaţiei rezidente. Dacă ne uităm la populaţia eligibilă peste 16 ani – 28,8%; şi Timiş – 23,41% rată de acoperire vaccinală pentru populaţia eligibilă, 27,8% şi Constanţa – 22,6% rată de acoperire vaccinală, pentru populaţia eligibilă – 27,38%”, a afirmat Gheorghiţă.

URMĂREȘTE-NE PE

Articole similare

Noutati