UPDATE Prefectul Capitalei: Deplasarea persoanelor, permisă până la ora 22,00 şi în weekend

UPDATE Deplasarea persoanelor este permisă în Bucureşti până la ora 22,00 şi în weekend, a informat, luni, prefectul Capitalei, Alin Stoica, după şedinţa Comitetului municipal pentru Situaţii de Urgenţă, convocată în contextul în care incidenţa COVID-19 a scăzut sub 3,5 la mia de locuitori.

De asemenea, operatorii economici pot funcţiona şi vineri, sâmbătă şi duminică până la ora 21,00, iar sălile de sport/fitness se pot redeschide.

Hotărârea CSMBU poate fi consultată AICI.

„Restul măsurilor rămân în vigoare, cel puţin până incidenţa va scădea sub 3 la mie, ceea ce ne dorim cu toţii, pentru a putea să redeschidem sălile de spectacol, restaurantele, să avem o relaxare un pic mai mare. (…) Aplicabilitatea acestei hotărâri este începând cu ora 00,00 a zilei de mâine. (…) Pentru Paşte nu avem interdicţii suplimentare, sunt măsurile pe care le ştim cu toţii. În noaptea Paştelui este permisă deplasarea tuturor cetăţenilor care doresc să meargă la slujba de Înviere, în intervalul 22,00 – 5,00″, a menţionat prefectul Capitalei, scrie Agerpres.

Conform hotărârii, circulaţia persoanelor în afara locuinţei/gospodăriei în perioada 8-9 mai, în intervalul orar 22.00-5.00, este permisă pentru participarea la sărbătoarea religioasă specifică lunii Ramazan.

În altă ordine de idei, prefectul Capitalei a precizat că, dacă în următoarele zile incidenţa va trece de 3,5, dar se va menţine sub 4, nu se vor aplica noi restricţii. „Legea e făcută în aşa fel încât să asigure o marjă între 4 şi 3,5. Măsurile de restricţionare se iau între 4, deci pragurile sunt de la 4 la mie până la 7,5 la mie”, a spus Alin Stoica.

El a afirmat că, dacă rata de infectare scade sub 3 la mia de locuitori, Comitetul Municipal pentru Situaţii de Urgenţă se va întruni pentru a lua măsurile de relaxare care se impun.

Alin Stoica a informat că se fac controale la operatorii economici pentru a verifica respectarea regulilor de protecţie sanitară. El a precizat că în cazul sălilor de sport, cu excepţia perioadei de efort fizic intens, este obligatorie purtarea măştii (medicale/non-medicale) în spaţiile comune, care pentru o protecţie eficientă trebuie să acopere atât gura, cât şi nasul.

Potrivit prefectului Capitalei, de Sărbătorile Pascale controalele se vor intensifica. „Controalele sunt înăsprite, discuţiile au fost atât cu Poliţia, cât şi cu Jandarmeria pentru a asigura pe toată perioada sărbătorilor aplicarea regulilor şi păstrarea tuturor măsurilor de siguranţă”, a adăugat Alin Stoica.


Știre inițială

Rata de incidență a infectărilor a scăzut sub 3,5 la mia de locuitori în București, a anunțat Alin Stoica, prefectul Capitalei, ceea ce înseamnă ridicarea restricțiilor de weekend privind deplasările și programul magazinelor. Acesta a declarat că a convocat deja Comitetul de urgență pentru a se analiza situația.

Potrivit DSP București, rata de incidență în Capitală a scăzut la 3,46 la mia de locuitori.

Alin Stoica spune convocat deja Comitetul pentru Situații de Urgență, iar dacă și autoritățile sanitare sunt de acord nu se vor mai aplica restricțiile de weekend, potrivit Digi24.

„Noile măsuri s-ar putea aplica cel mai devreme de mâine de la ora 0.00”, a spus el.

Bucureștenii vor putea intra în case până la ora 22.00 în loc de ora 20.00 și la sfârșit de săptămână, iar magazinele vor avea și în weekend același program pe care îl au în timpul săptămânii.

Cinematografele și restaurantele nu își schimbă încă programul, a completet acesta, deoarece în cazul lor e nevoie ca rata de infectare să coboare sub 3 la mie. Se pot redeschide însă sălile de sport.

URMĂREȘTE-NE PE

Articole similare

Noutati